Το Facebook απειλεί να διαγράψει τους λογαριασμούς Ορθόδοξων Κληρικών στην Αμερική

 
Το Facebook απειλεί να διαγράψει τους λογαριασμούς Ορθόδοξων Κληρικών στην Αμερική
 
Σύμφωνα με έναν Ορθόδοξο μοναχό, το Facebook απειλεί να διαγράψει τους λογαριασμούς των Ορθοδόξων κληρικών που αρνούνται να αλλάξουν τα ονόματά του προφίλ τους με τα ονόματα γέννησής τους, στο κοινωνικό δίκτυο.
 
Αν και είναι γνωστοί με τα κληρικά ονόματά τους, το Facebook έχει αρχίσει να απαιτεί από θρησκευτικές προσωπικότητες στο δίκτυο, δηλαδή αυτοί που είναι γνωστοί ως Ιερέας, Ηγούμενος, Μοναχός, Μοναχή, η ηγουμένη, αδελφός, κ.λπ., να χρησιμοποιήσουν τα νομικά ονόματά τους στο προφίλ τους στο Facebook.
 
"Ήρθε η ώρα να πω στο Facebook ότι η πολιτική τους έχει πάει πολύ μακριά», λέει ο Ηγούμενος Τρύφωνας, ένας μοναχός στο «All-Merciful Saviour Monastery» στο νησί Vashon, ο οποίος, αφού επηρεάστηκε από την πολιτική αυτή, αποφάσισε να ξεκινήσει το change.org. Η αίτηση αυτή έχει συγκεντρώσει περίπου 5.000 υπογραφές σε μόλις δύο ημέρες.
 
«Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά το Facebook έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπλήρωση του ιερατείου μου», λέει ο ορθόδοξος μοναχός.
 
Το Facebook συνδέει τον Ηγούμενος Τρύφων με 1.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη από καθοδήγηση. Αυτοί είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν εκφοβισμό, κατάχρηση, εθισμό και άλλες κακουχίες.
 
«Το Facebook είναι συχνά ο μόνος τρόπος που αισθάνονται άνετα να προσεγγίσουν», σημειώνει.
 
Σχεδόν καθημερινά έρχονται εκκλήσεις για βοήθεια από το Facebook, αλλά τώρα αυτές οι εκκλήσεις μένουν αναπάντητες και το Facebook απειλεί να διαγράψει τον λογαριασμό του, μαζί με άλλα προφίλ Ορθόδοξων Χριστιανική Κληρικών και μοναχών.
 
«Πάνω από 30 χρόνια έχω απαρνηθεί το όνομά γέννησής μου, το οποίο έγινε Τρύφωνας όταν πήρα τους όρκους μου για να γίνω Ορθόδοξος Χριστιανός μοναχός, και δεν το έχω χρησιμοποιήσει από τότε» λέει ο Ηγούμενος Τρύφωνας.
 
«Ακόμα και η δική μου οικογένεια με καλεί Ηγούμενο Τρύφωνα, και ήταν επίσης το όνομα που χρησιμοποιώ όταν άρχισα το λογαριασμό μου στο Facebook».
 
Ο μοναχός λέει ότι παρόλο που ο ίδιος θα μπορούσε να αποδείξει ποιος ήταν και ότι ήταν ένα νόμιμο μέλος του κλήρου, το Facebook αρνήθηκε την επανενεργοποίηση του λογαριασμού του.
 
«Μου είπαν ότι μου είχε απαγορευθεί η χρήση του Facebook μέχρι να χρησιμοποιήσω το όνομά μου».
 
Ο Ηγούμενος Τρύφων λέει πως η ιστορία του που απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός του χωρίς προειδοποίηση δεν είναι μοναδική: «Ιθαγενείς Αμερικάνοι, άλλοι θρησκευτικοί κληρικοί, και ακόμη και θύματα βίαιων εγκλημάτων, τους έχουν ζητηθεί ότι πρέπει να χρησιμοποιούν τα ονόματα γέννησής στο Facebook. Το Facebook πρέπει να αλλάξει αυτή την πολιτική».
 
«Φοβάμαι ότι πιστεύουν ότι τους έχω εγκαταλείψει, ή χειρότερα. Πλέον μου είναι αδύνατο να συγκεντρώνω καθημερινά τα blogs και podcasts μου, όπως και το να διαχειρίζομαι τη σελίδα του μοναστηρίου μας στο Facebook, μέχρι αυτό ναεπιλυθεί».
 
Εκείνοι που επηρεάζονται από αυτή την πολιτική καταλαβαίνουν ότι το Facebook νομίζει ότι προστατεύει τους χρήστες του από τους ανθρώπους που θα χρησιμοποιούσαν ένα ψευδώνυμο για να κάνουν κάτι κακό.
 
«Το μόνο που ζητάμε είναι μια δίκαιη διαδικασία για να επιτραπεί η χρήση εναλλακτικής ονομασίας, όταν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι είναι αληθινή η ταυτότητα του ατόμου», λέει ο Ηγούμενος Τρύφωνας, ο οποίος ελπίζει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το social media λογαριασμό του σύντομα.
 
Η Ελληνίδα δημοσιογράφος έχει έρθει σε επαφή με το Facebook, αλλά το αίτημά μας για το σχόλιο σχετικά με την πολιτική του κοινωνικού δικτύου αναφορικά με τον Ορθόδοξο κλήρο, δεν έχει απαντηθεί ακόμα.
Η αίτηση που ξεκίνησε ο Ηγούμενος Τρύφωνας στο Facebook είναι να αλλάξει την πολιτική ονόματος ώστε να είναι δίκαιη σε όσους έχουν νόμιμους λόγους για τους οποίους δεν χρησιμοποιούν το όνομα γέννησής τους.
 
«Το Facebook μπορεί να προστατεύσει τους χρήστες του και παράλληλα να μας επιτρέψει να τιμήσουμε τους όρκους και τις παραδόσεις μας», καταλήγει ο ορθόδοξος μοναχός.
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.