Το 60 Λεπτά Ελλάδα με τον Νίκο Μάνεση στην Μονεμβάσια

 
Το 60 Λεπτά Ελλάδα με τον Νίκο Μάνεση στην Μονεμβάσια…
 
Το δωδέκατο οδοιπορικό της εκπομπής και ο Νίκος Μάνεσης μας οδηγούν στην πατρίδα του Γιάννη  Ρίτσου, στη μοναδικής ομορφιάς Μονεμβασιά με το βράχο, το μεσαιωνικό οικισμό αλλά και τα χωριά της. 60’ στη Μονεμβασιά, τον Γέρακα, τις Βελιές, τον Άγιο Νικόλαο, το Φοινίκι, τη Ρειχέα, το Κυπαρίσσι και τη Συκιά.
 
Το ταξίδι στο νοτιανατολικό άκρο της Πελοποννήσου ξεκινά μέσα από τα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς, όπου βρίσκεται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες καστροπολιτείες της Ελλάδας, περνά από τα χωριά και τους οικισμούς της περιοχής και καταλήγει στο Κυπαρίσσι. Σημαντικός σταθμός εκεί όπου η φύση έδειξε το μεγαλείο της, δημιουργώντας ένα φιόρδ μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Γέρακα ένα μικρό μεσαιωνικό χωριό. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει εικόνες που για να δει κανείς ανάλογες θα  πρέπει να βρεθεί στη μακρινή Νορβηγία.
 
Οι ιστορίες ξετυλίγονται…
 
Πρωταθλητής κόσμου στο …κοκτέιλ
 
Εντός των τειχών του μεσαιωνικού κάστρου, ζει και εργάζεται στη δική του επιχείρηση ένας 25χρονος που έφτασε στην επιτυχία με… ένα κοκτέιλ! Το «Skyfal» του χάρισε το πρώτο βραβείο στο Ευρωπαϊκό αλλά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα bartenders. Ποια είναι η μυστική συνταγή που τον έκανε διάσημο;
 
Ο παλαίμαχος αστέρας του ποδοσφαίρου
 
Η ταυτότητα έκπληξη του προπονητή του «Ατρομήτου Συκιάς» με τη μεγάλη καριέρα σε ΑΕΚ και Εθνική Ελλάδος. Τι λέει για τα τέσσερα πρωταθλήματα που κατέκτησε με την ομάδα του, το μικρόβιο του γηπέδου που «δεν φεύγει ποτέ» και τη ζωή του στην επαρχία μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας;
 
Ο μαχητής της ζωής
 
Ο 18χρονος Βαγγέλης, ο οποίος αν και πέρασε στη σχολή Ικάρων ξαναδίνει Πανελλήνιες καθώς θέλει να ακολουθήσει τον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Κρατά την οικογενειακή επιχείρηση, ένα παραδοσιακό καφενείο, και ταυτόχρονα μελετά έξι μαθήματα για να δώσει και πάλι εξετάσεις. Οι δυσκολίες, τα όνειρα και οι επιδιώξεις ενός νέου της επαρχίας.
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.