Τι δείχνει ο πόνος σε διάφορα μέρη του σώματος.

Τι δείχνει ο πόνος σε διάφορα μέρη του σώματος.

Δεν είναι μυστικό ότι το άγχος έχει την τάση να σωματοποιείται. Έχει αποδειχτεί πως η κάθε δυσάρεστη εμπειρία και το ανάλογο συναίσθημα έχουν τη δική τους «έδρα» για το ξέσπασμα του πόνου. Ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται μήπως τελικά ορισμένα προβλήματα υγείας θα πρέπει ν’ αρχίσουν ν’ αντιμετωπίζονται διαφορετικά και παραθέτει παρακάτω τα αποτελέσματα των ερευνών στα οποία έχουν προβεί οι ειδικοί. 

Κεφάλι

Η πιο διαδεδομένη άποψη , την οποία επιβεβαίωσε κι ο Dr Christian Peterson , είναι ότι οι πονοκέφαλοι συνδέονται με την υπερφόρτωση και το στρες . Εάν η ημέρα σας είναι γεμάτη από εργατικό μόχθο ή σκαμπανεβάσματα σε συναισθηματικό επίπεδο , τότε η κεφαλαλγία μπορεί να είναι αποτέλεσμα αυτών.

Λαιμός

Ο Lori D'Ascenzo, ο χειροπράκτης γιατρός με ειδίκευση στην εφαρμοσμένη κινησιολογία, επισημαίνει ότι ο σβέρκος είναι το μέρος που φέρει το βάρος της ενοχής και της αυτοταπείνωσης του ανθρώπου. Αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα, ίσως κρίνετε τον εαυτό σας πάρα πολύ αυστηρά ή δεν μπορείτε να συγχωρήσετε στον εαυτό σας κάποια πράξη σας. Το να συγχωρήσετε τον εαυτό σας και να ζητήσετε συγχώρεση από εκείνον που αδικήσατε, μπορεί να είναι το καλύτερο «φάρμακο».

Πόνος στον ώμο 

Οι ώμοι , σύμφωνα με έναν άλλο χειροπράκτη , τον Ross Kitson, είναι εκείνοι που επιβαρύνονται από τις έγνοιες και τα φορτία της ζωής. Ο πόνος εκδηλώνεται σ’ αυτή την περιοχή , όταν υπερφορτώνουμε τον εαυτό μας με φροντίδες και δουλειές . Ο πόνος στον ώμο είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι ήρθε η ώρα να μοιραστείτε την ευθύνη και τη μέριμνα με κάποιον από τους συγγενείς σας.

Πάνω μέρος της πλάτης

Η Ronda Degaust , πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια με ειδίκευση στην αυτο-ανάπτυξη , δήλωσε ότι το πάνω μέρος της πλάτης είναι υπεύθυνο για την αγάπη , για αυτή που λαμβάνουμε και για αυτή που επιστρέφουμε . Κι αν πονάει αυτή η περιοχή του σώματος , είναι πιθανό είτε να δίνετε σε κάποιον λιγότερη αγάπη είτε να παίρνετε . Ίσως αυτά τα συμπτώματα να δείχνουν ότι είναι καιρός να επανεξετάσετε τη σχέση σας με τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Κάτω μέρος της πλάτης (οσφυϊκή χώρα)

Ο Dr Mark V.Tong λέει ότι αυτό το τμήμα της πλάτης έχει άμεση σχέση με την οικονομική πλευρά της ζωής μας . Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την οικονομική σας κατάσταση , αν αισθάνεστε ότι λαμβάνετε λιγότερα στην εργασία σας ή ξοδεύετε πολλά περισσότερα , κι αυτές οι σκέψεις δεν σας αφήνουν να ηρεμήσετε , όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει τη μέση σας και το κάτω μέρος της πλάτης.

Αγκώνες

Το άρθρο του Alan Fogel στο περιοδικό « Ψυχολογία Σήμερα » , υπογραμμίζει ότι οι αγκώνες είναι η αντανάκλαση της σκληρότητάς μας προς τους συνανθρώπους μας. Κι αν έχετε ενοχλήσεις σ’ αυτό το μέρος του σώματος , τότε ίσως απλώς να είστε ανυποχώρητοι στη σχέση σας με τους άλλους . Προσπαθήστε να επανεξετάσετε τα αυστηρά κριτήρια της επικοινωνίας σας κι ίσως ο πόνος να περάσει.

Χέρια

Επιστρέφουμε πάλι στο γιατρό D'Ascenzo Lori , ο οποίος υποστηρίζει ότι τα χέρια είναι η σύνδεσή μας με τον έξω κόσμο . Εάν έχετε προβλήματα με τα χέρια , τα οποία πονάνε και προκαλούν δυσφορία , τότε είναι πιθανό να μην έχετε αρκετή επικοινωνία με τους γύρω σας . Προσπαθήστε να καλέσετε τους συναδέλφους σας για δείπνο ή να γνωρίσετε τους νέους σας γείτονες . Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από μόνο του.

Γοφοί

Η χειροπράκτης Dr Barbara Clark λέει ότι οι γοφοί είναι η κίνηση προς τα εμπρός. Και τα προβλήματα με τα ισχία, όπως ο πόνος, η αδυναμία κι η δυσφορία είναι η προσωποποίηση της απροθυμίας του ανθρώπου να κινηθεί προς τα εμπρός. Για να απαλλαγείτε από τυχόν προβλήματα στα ισχία , δοκιμάστε με τόλμη να αντικρίσετε το μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας . Μη φοβάστε την αλλαγή, την κίνηση, τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. 

Γόνατα

Ο Michael Lawrence , ειδικός της μη παραδοσιακής ανατολίτικης ιατρικής , υποστηρίζει ότι τα γόνατά μας είναι το εγώ μας . Αν έχετε υψηλή αυτοεκτίμηση , μπορεί να έχετε προβλήματα με τα γόνατά σας . Για να απαλλαγείτε από τον πόνο σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σας, μήπως υπερεκτιμάτε κι εκθειάζετε τα επιτεύγματά σας ή αντίθετα, στερείτε από τον εαυτό σας τον έπαινο για κάτι και υποτιμάτε τον εαυτό σας και τη δύναμή σας. 

Γαστροκνήμιος μυς

Η Dr Laura Perry γράφει ότι αυτός ο μυς είναι δείκτης και της συναισθηματικής μας κατάστασης επίσης, αλλά εδώ θα επικεντρωθούμε σε εμπειρίες που βιώνουμε μέσα από τη δυσαρέσκεια και τη ζήλια . Για να απαλλαγείτε από τον πόνο στους μυς της γάμπας, προσπαθήστε να αναλύσετε την κατάστασή σας . Μη συσσωρεύετε το θυμό, μη ζηλεύετε τους άλλους ανθρώπους.

Αστράγαλος

Η Julie Douglas , συγγραφέας πολλών βιβλίων για την αυτογνωσία , υποστηρίζει ότι ο αστράγαλος είναι υπεύθυνος για την ικανότητά μας να λαμβάνουμε ευχαρίστηση . Είναι εκείνη η περίπτωση όταν η διασκέδαση μπορεί να σας βοηθήσει να εξουδετερώσετε τον πόνο . Εάν έχετε υιοθετήσει έναν σχεδόν ασκητικό τρόπο ζωής και στερείτε από τον εαυτό σας την ανταμοιβή και την ευχαρίστηση που αξίζετε , μπορεί να έχετε προβλήματα με τους αστραγάλους.

Πατούσες 

Η ψυχολόγος από την Καλιφόρνια , Adaobi Anidzhey , ισχυρίζεται ότι η υπερβολική αρνητικότητα στη ζωή , τα γεγονότα και τις σκέψεις μπορεί να οδηγήσει σε ενοχλήσεις στις πατούσες . Αν έχετε κάποιο πρόβλημα εδώ , θα πρέπει να μάθετε να « αδειάζετε » από κάθε τι δυσάρεστο και να απολαμβάνετε τα μικρά πράγματα . Μια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε τον πόνο χωρίς ιατρική παρέμβαση. Αφού τα πάντα στο σώμα μας είναι όντως αλληλένδετα .... 

 

ΠΗΓΗ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.