Στα τοπ των τουριστικών προορισμών η Νεάπολη

 
Στα τοπ των τουριστικών προορισμών η Νεάπολη
 
Μέχρι πρότινος η περιοχή της Νεάπολης δεν είχε μπει στην ατζέντα του ταξιδιώτη της Πελοποννήσου, παρά μόνο ως πέρασμα στο δρόμο για την Ελαφόνησο ή τα Κύθηρα ( καθημερινά δρομολόγια το καλοκαίρι ).
Τα τελευταία όμως χρόνια οι περιηγητές ανακαλύπτουν τις ομορφιές της ευρύτερης χερσονήσου των Βοιών, η οποία διατηρεί μια άγρια ομορφιά που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του εναλλακτικού.
 
Η συντήρηση και χαρτογράφηση των μονοπατιών στον Κάβο Μαλιά προσελκύει αρκετούς περιπατητές και πεζοπορικούς συλλόγους που ανακαλύπτουν κουκλίστικα χωριά περιστοιχισμένα από αιωνόβιες βελανιδιές και βυζαντινά μοναστήρια δίπλα στο κύμα.
 
Η ίδια η Νεάπολη είναι ένα τυπικό επαρχιακό λιμάνι, με στοιχειώδη τουριστική υποδομή και κάποια γραφικά κομμάτια κυρίως στο πίσω μέρος της.
 
 
Η καλύτερη λύση για μπάνιο είναι η αμμουδιά της Πούντας, που έχει κάτι από Ελαφόνησο –βρίσκεται ακριβώς απέναντί της– και συγκεντρώνει πολλούς σέρφερ, ενώ μια μικρή ωραία αμμουδιά θα βρείτε και κάτω από το χωριό Βελανίδια, νοτιοανατολικά της Νεάπολης.
 
 
 
 
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.