Σημαντική διάκριση για Σπαρτιάτισσα μαθήτρια

 Σημαντική διάκριση για Σπαρτιάτισσα μαθήτρια

Ο Σύλλογος καθηγητών του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης, με σχετική ανακοίνωσή του, συγχαίρει την μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Λυκείου Φωτοπούλου Μαρία-Ήλια του Κυριάκου και της Μαρίνας για την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Euroscola που διεξήχθη την Τετάρτη  27/9/2017.

Η αριστούχος μαθήτρια διακρίθηκε στο διαγωνισμό (με επίδοση 96,6/100) και θα συμμετάσχει μαζί με τους υπόλοιπους επιτυχόντες μαθητές του διαγωνισμού (24 συνολικά από όλα τα Λύκεια της Πελοποννήσου) σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 30 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος μέσω της ανακοίνωσης συγχαίρει και την μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης Μανώλη Παρασκευή που επίσης διακρίθηκε στο διαγωνισμό Euroscola 2017.

 Υπενθυμ'ίζεται ότι ο διαγωνισμός Euroscola διεξάγεται κάθε χρόνο σε όλα τα σχολεία της χώρας και αφορά στους μαθητές που φοιτούν στις Β και Γ τάξεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Το θέμα του διαγωνισμού φέτος ήταν «Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια: πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της  Ένωσης. Όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή  ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ποια δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας;».

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που θα αποκομίσει θα είναι πολύτιμες και στη μετέπειτα πανεπιστημιακή της πορεία. Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα και για τους μαθητές των επόμενων σχολικών ετών.  Ευχόμαστε επιτυχημένη σχολική χρονιά και σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας», καταλήγει η ανακοίνωση.  

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.