Πώς να απαλλαγείτε από το ροχαλητό

Πώς να απαλλαγείτε από το ροχαλητό
Το ροχαλητό αποτελεί μία διαταραχή ύπνου που απαντάται πολύ συχνά σε άτομα διαφόρων ηλικιών. Ο τρόπος ζωής, το φύλο αλλά και η ηλικία μπορεί να επιβαρύνουν το ροχαλητό και να αυξήσουν τις πιθανότητες να εμφανιστεί. Οι ηλικιωμένοι εκδηλώνουν συχνότερα ροχαλητό. Το ροχαλητό δεν δυσκολεύει μόνο την ποιότητα του ύπνου του ατόμου που το κάνει, αλλά και του συντρόφου του. 
Δείτε εδώ μερικούς τρόπους για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας και να απαλλαγείτε από το ροχαλητό.
Διατηρείστε σταθερό και χαμηλό το σωματικό σας βάρος:
Τα κιλά μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναπνοή μας.
Το υπερβολικό σωματικό βάρος δυσκολεύει την ποιότητα αναπνοής.
Κοιμηθείτε με ανυψωμένο μαξιλάρι: Αν κοιμηθείτε σε πιο ψηλό μαξιλάρι και ανυψώσετε το κεφάλι σας, θα διευκολύνετε την αναπνοή σας, αποφεύγοντας έτσι το ροχαλητό. 
 
Κοιμηθείτε στο πλάι: Είναι πιο πιθανό κάποιος να ροχαλίζει πιο συχνά αν κοιμάται ανάσκελα. Και μπρούμυτα όμως μπορεί να πιέζεται το στομάχι και να δημιουργούνται προβλήματα στον ύπνο.
Μάθετε αν έχετε κάποια αναπνευστική αλλεργία: Πολλοί άνθρωποι ροχαλίζουν επειδή κοιμούνται με ανοιχτό το στόμα, πράγμα το οποίο συμβαίνει συχνά λόγω αδυναμίας εισπνοής και εκπνοής από την μύτη.
Απέχετε από την κατανάλωση αλκοόλ και ηρεμιστικών χαπιών: Το αλκοόλ και τα ηρεμιστικά καταστέλλουν το νευρικό σύστημα και χαλαρώνουν τους μύες της περιοχής με αποτέλεσμα να ευνοείται το ροχαλητό. 
Πηγή: doctoranytime.gr
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.