Πώς θα καταλάβετε ότι υπάρχουν ...κατσαρίδες στο σπίτι

 
 
Οι κατσαρίδες είναι τα πιο συνηθισμένα παράσιτα. Διαβιώνουν παντού και τρέφονται από ένα ευρύ φάσμα τροφών που βρίσκεται στο αστικό περιβάλλον. Είναι νυκτόβιες και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανόν να συμβιώνετε μαζί τους χωρίς να το γνωρίζετε! Τη μέρα κρύβονται σε ρωγμές των τοίχων, σε φρεάτια, σε ηλεκτρικούς πίνακες, στα μοτέρ των ψυγείων.
 
Οι κατσαρίδες δεν είναι αυτό που βλέπετε... είναι αυτό που δε βλέπετε!! 
 
Και είναι τόσο σημαντικό αυτό που δε βλέπετε, καθώς τα αποχωρήματα, τα εκκρίματα τους και τα σωματίδια από τα αποξηραμένα νεκρά άτομα, αιωρούνται αόρατα στο οικιακό περιβάλλον και αποτελούν τη δεύτερη πιο σημαντική αιτία άσθματος. Μία ανεξήγητη αλλεργία ή συμπτώματα άσθματος θα μπορούσαν να είναι μία πρώτη ένδειξη ότι η οικιακή σας ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη. 
 
Οι κατσαρίδες αφήνουν μικρά σκουρόχρωμα σημάδια που μοιάζουν με κόμμα και συγχρόνως μία χαρακτηριστική μυρωδιά. Αν τύχει να βλέπετε κατσαρίδες κατά τη διάρκεια της μέρας, αυτό σημαίνει απλά ότι υπάρχει υπερπληθυσμός στις φωλιές!!
 
Η εγκατάσταση παγίδων θα δώσει την εικόνα του προβλήματος.
 
Βάλτε παγίδες κοντά σε "υποπτα σημεία" όπως για παράδειγμα κάτω από έπιπλα, κάτω από νεροχύτες, σημεία "δύσβατα" που είναι δύσκολο να έχουμε πρόσβαση, κοντά στις αποχετεύσεις, κλπ.
 
Ψεκάστε με κατσαριδοκτόνο αυτά τα "ύποπτα σημεία" και επαναλάβετε κάθε 2 ημέρες για καμιά βδομάδα.

 

Πηγή: apaxapolymansi.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.