Πρέσβειρα της ελληνικής διατροφής με καταγωγή από την Καλαμάτα

η Μαρία Μπεναρδή
 
Αφού συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση της ελληνικής κουζίνας στην Αυστραλία η Μαρία Μπεναρδή, η Ελληνοαυστραλή -με καταγωγή από την Καλαμάτα και τα Ψαρά- που έχει χαρακτηριστεί πρέσβειρα της ελληνικής διατροφής θέλει τώρα να επαναλάβει το εγχείρημά της και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα Neos kosmos σύντομα εγκαταλείπει την Αυστραλία για να εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη με στόχο να κάνει και εκεί ότι και στο Σίδνεϊ: Μέσα από εργαστήρια και εκδόσεις να προωθήσει τη γνήσια, παραδοσιακή ελληνική διατροφή με συνταγές σε … οικολογικό και ποιοτικό επίπεδο.
 
Παράλληλα όπως έκανε και από την Αυστραλία θα διοργανώνει εκδρομές Αμερικανών στην Ελλάδα για να τους μαθαίνει να μαγειρεύουν και να τρώνε ελληνικά, δείχνοντάς τους παράλληλα και τα αξιοθέατα της Ελλάδας.
 
Πρόσφατα η Μαρία Μπεναρδή κυκλοφόρησε το δεύτερό της βιβλίο στην αγγλική γλώσσα, με τίτλο «Cooking and Eating yourself to better health – How the Wisdom of Ancient Greece Can Lead to a Longer Life».
 
Το νέο της βιβλίο εστιάζεται στη σοφία των αρχαίων Ελλήνων που ακόμα και σήμερα, όπως λέει η σεφ και συγγραφέας, μας διδάσκουν να μαγειρεύουμε σωστά, να ζούμε υγιεινά και περισσότερο.
 
H Μαρία Μπεναρδή εγκατέλειψε μια επιτυχημένη καριέρα στον οικονομικό τομέα (ως εξειδικευμένη λογίστρια -φοροτεχνικός) για να ασχοληθεί με το πάθος της: την αυθεντική ελληνική μαγειρική.
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.