Ποια ομάδα αίματος δίνει στους τυχερούς κατόχους ανθεκτικότητα;

 
Ποιά ομάδα αίματος δίνει στους τυχερούς κατόχους ανθεκτικότητα;
Η ομάδα αίματος μπορεί να επηρεάσει τη γενική κατάσταση της υγείας μας.
 
 
Πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουμε σε ποια ομάδα αίματος ανήκουμε σε περίπτωση που θέλουμε να δώσουμε αίμα σε κάποιον ασθενή ή χρειαζόμαστε εμείς αίμα.
    Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο τη θεωρία ότι η ομάδα αίματος μπορεί να επηρεάσει τη γενική κατάσταση της υγείας μας. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι μια από τις τέσσερις ομάδες αίματος «ξεχωρίζει» και αυτή είναι η μηδενική (0). Τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος 0 φαίνεται να αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό.
    Επίσης, πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία κατέδειξε ότι τα άτομα που ανήκουν στη μηδενική ομάδα αίματος κινδυνεύουν λιγότερο να χάσουν τη ζωή τους από ελονοσία.
    Από την άλλη, τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα AB φαίνεται να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν προβλήματα μνήμης σε σύγκριση με άτομα που ανήκουν στην ομάδα 0.
    Τέλος, μία ακόμη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Dana-Farber για τον Καρκίνο, υποδεικνύει ότι η ομάδα αίματος 0 συσχετίζεται με χαμηλότερους δείκτες ορισμένων μορφών καρκίνου.    Βέβαια, η ομάδα αίματος είναι ένας μόνο από τους πολυάριθμους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας μας. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε, η διατροφή μας, η φυσική μας κατάσταση, η ψυχολογική μας κατάσταση και όλες οι καθημερινές μας συνήθειες μπορεί να συμβάλουν είτε θετικά είτε αρνητικά στην υγεία μας.
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.