Πάνω από πόσες ελιές στο μπράτσο χρειάζεται να ανησυχείτε για καρκίνο;

Πάνω από πόσες ελιές στο μπράτσο χρειάζεται να ανησυχείτε για καρκίνο;

Ο αριθμός των ελιών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους δείκτες για τον κίνδυνο καρκίνου. Στατιστικά, εκτιμάται ότι ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 2% έως 4% για κάθε πρόσθετη ελιά στο δέρμα, όμως η μέτρηση του συνολικού αριθμούς τους είναι μια χρονοβόρα ιατρική διαδικασία.

Βρετανοί επιστήμονες, με δημοσίευσή τους στο περιοδικό British Journal of Dermatology, υποστηρίζουν ότι αν ένας άνθρωπος έχει στο μπράτσο του πάνω από 11 ελιές αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης επιθετικού καρκίνου του δέρματος.

Ειδικότερα, οι ερευνητές του King's College του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC, βρήκαν ότι άτομα με πάνω από επτά ελιές στο δεξί χέρι έχουν εννεαπλάσια πιθανότητα να έχουν πάνω από 50 ελιές σε όλο το σώμα τους. Ενώ άτομα με πάνω από 11 ελιές στο δεξί μπράτσο τους (ιδίως στην περιοχή πάνω από τον δεξί αγκώνα τους), πιθανότατα έχουν πάνω από 100 ελιές σε όλο το σώμα τους, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μελανώματος.

Άλλες περιοχές του σώματος που είναι αντιπροσωπευτικές για το σύνολο των ελιών - αν και σε μικρότερο βαθμό από ό,τι το μπράτσο- είναι τα πόδια και η πλάτη (κυρίως στους άνδρες). Το μελάνωμα μπορεί πάντως να εμφανισθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, γι' αυτό επιβάλλεται εγρήγορση εκ μέρους των ίδιων των ανθρώπων, όταν βλέπουν ακανόνιστου σχήματος ελιές.

 

ΠΗΓΗ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.