Ο Δήμος Σπάρτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση WTM στο Λονδίνο!

Ο Δήμος Σπάρτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση WTM στο Λονδίνο!

Επιτυχής ήταν η παρουσία του Δήμου Σπάρτης για 3η συνεχή χρονιά, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Word Τravel Μarket  (WTM) η οποία πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.  

«Η WTM αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη της κατάστασης του τουριστικού κλάδου και ειδικότερα του τουριστικού ρεύματος της Αγγλικής αγοράς και μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης και πηγή πληροφόρησης τόσο από πλευράς τουριστικών τάσεων, όσο και επαφών, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι ο Δήμος μας να λαμβάνει ενεργά μέρος σε τέτοια διεθνή γεγονότα» αναφέρει ο Δήμος Σπάρτης στη σχετική ανακοίνωσή του.

Στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχαν πάνω από 18.000 επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων 9.000 αντιπροσώπων εταιριών και Οργανισμών, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 50.000. 

Στο πλαίσιο της WTM πραγματοποιήθηκαν και περίπου 80 σεμινάρια και ημερίδες, που κάλυψαν όλους τους βασικούς τουριστικούς τομείς μεταξύ των οποίων οι αεροπορικές μεταφορές, τα ξενοδοχεία, ο αθλητισμός, ο κοινωνικός τουρισμός, το blogging, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ταξιδιωτική τεχνολογία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τον ΕΟΤ, το πρώτο εννεάμηνο του 2017, οι Βρετανοί επισκέπτες άγγιξαν τα 2,79 εκατομμύρια, με αύξηση 5,4 % σε σχέση με πέρυσι. Το 2017, οι αφίξεις Βρετανών τουριστών, στην Ελλάδα, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια, ενώ για το 2018, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στην ανωτέρω έκθεση στο stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό και είχε σειρά συναντήσεων με εκθέτες, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών επιχειρήσεων, δημοσιογράφους και bloggers ενημερώνοντάς τους για τις δυνατότητες συνεργασίας και επίσκεψης στην περιοχή μας. Τον Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησαν οι υπάλληλοι του Δήμου κ. Χρήστος Μητράκος και Πολύδωρος Αλεξάκης. 

«Η παρουσία του Δήμου μας στις διεθνείς εκθέσεις και η εξωστρέφεια που επιτυγχάνεται μέσω αυτής, είναι στοιχεία που βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της περιοχής μας. Με την συμμετοχή στην έκθεση WTM ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για το τρέχον έτος και άμεσα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την τουριστική προβολή του 2018», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης.

Πηγή: Apela.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.