Οι ομάδες της Μάνης στα socιal media

 
Αυτό που γίνεται με τις ομάδες της Μάνης στα socal media είναι πραγματικά θαυμαστό.
Πολλές και σημαντικές ομάδες κοινότητες και σελίδες ασχολούνται με τον Θαυμαστό αυτό τόπο που είναι έμφορτος ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού.
Ομάδες με το όνομα του αγαπημένου χωριού, ομαδες για τον πολιτισμό, ολόκληρoι ιστότοποι αφιερωμένοι στη Μάνη που εκτός από την επικοινωνία των χρηστών προσφέρουν τεράστιες ψηφιακές βιβλιοθήκες με την καταγραφή εκατομμυρίων bytes πληροφοριών.
Δεν έχουμε επαρκή στατιστικά στοιχεία αλλά πιστεύουμε ότι πανελλήνια υπάρχει μοναδικότητα στο πλήθος των ασχολούμενων με τον μοναδικό αυτόν τόπο.
Δεν είναι μάλιστα μόνο Μανιάτες οι ασχολούμενοι αλλά και Θαυμαστές που πέρασαν από τη Μάνη και μαγεύτηκαν... 
Ίσως γιατί το είδος της ζωής του Μανιάτη μέσα από αυτά τα κλειστά σύνολα σφράγισε τα ήθη και τα έθιμα του. Σφράγισε και την ιστορία ενός τόπου, που όμοιός του δεν υπάρχει στην Ελλάδα ολόκληρη.
Ήθη και έθιμα που παρ’ όλες τις αλλαγές που έφερε η σύγχρονη ανάπτυξη, θυμίζουν και σήμερα πως εδώ στη Μάνη διαμορφώθηκε ένα πολύ κλειστό σύστημα αξιών με πυρήνα του τη γενιά, το γένος, την οικογένεια που συχνά είχε ανταγωνιστικές σχέσεις, όχι μόνο με τους ξένους επιδρομείς, αλλά και μεταξύ τους.
΄Ηθη και έθιμα που διασώζουν σήμερα οι πολυπληθείς ομάδες της Μάνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βέβαια στο λοιπό διαδίκτυο.
Επίσης γράφουν για πύργους ,βυζαντινές εκκλησίες, μεγαλιθικά κτίσματα, στέρνες, αρχαιότητες, παραλίες και βέβαια για  τον Ταΰγετο που για τη Μάνη αποτελεί σύμβολο, αφού στις  βουνοκορφές του διατηρήθηκε η Ελευθερία. 
Υπάρχουν ομάδες για όλα
Επίσης ιδιαίτερα δραστήριοι Οικολογικοί, Πολιτιστικοί και Φιλοζωικοί Σύλλογοι δίνουν καθημερινούς αγώνες μόνο από αγάπη, άδολη και ανιδιοτελή για τον τόπο και την υπέροχη φύση του μέσα και από τα socal media.
Yπάρχουν άτομα σε ομάδες που ανεβάζουν υλικό από το προσωπικό τους αρχείο και να τις καταχωρούν σε φακέλους με κόπο και δεκάδες εργατοώρες μόνο για τη Μάνη
Δεν θα πούμε ονόματα γιατί σίγουρα κάποιους θα αδικήσουμε δεν θα αναφέρουμε ομάδες κάποιες είναι πραγματικά θαυμαστές, όλες όμως εμφορούνται από αγάπη για τη Μάνη μας μπράβο στους διαχειριστές μπράβο στα χιλιάδες μέλη.
Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το έργο της κάθε μίας σε σφιχτή περίληψη, γιατί το μέγεθος της πληροφορίας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, στο άμεσο μέλλον.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.