Ξεπερασμένο το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα» ...και το αγόρι μου

 
Ξεπερασμένο το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα» ...και το αγόρι μου
 
 
Θα πρέπει στην Ελλάδα, όσον αφορά στον τουρισμό, να ξεφύγουμε από το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα» και να επενδύσουμε στις νέες μορφές τουρισμού: Αγροτουρισμός, Οινοτουρισμός, Γαστρονομικός Τουρισμός, Θαλάσσιος, Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Βιοτουρισμός εναλλακτικός τουρισμός κ.λ.π.
Επίσης, σε άλλες μορφές ειδικού τουρισμού, όπως Ιατρικός, Ιαματικός, Ορεινός.
Τα παραπάνω διάβασα ότι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.
Έκανε, ακόμη, λόγο για το ρόλο των Περιφερειών μέσω στήριξης με μέρος από τα παραπάνω κονδύλια του τουρισμού και της εκπαίδευσης κατάρτισης του ανθρώπινου τουριστικού δυναμικού.
Κανένας που σκέπτεται ή ασχολείται σοβαρά με τον τουρισμό δεν πιστεύω ότι διαφωνεί με τα παραπάνω. Το θέμα είναι να γίνουν σοβαρές πράξεις, προς την κατεύθυνση αυτή, μη μένοντας στις κουβέντες.
Γιατί όσο εμείς «βολευόμαστε» στην υπάρχουσα κατάσταση, κάποιοι άλλοι, εντός και εκτός Ελλάδας, τα έχουν ήδη κάνει πράξεις.
Ο τουρισμός αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο και η Μεσσηνία έχει τόσες δυνατότητες όσες λίγες περιοχές στην Ελλάδα. Ο εθνικός δρόμος δε, όσο και το αεροδρόμιο, μεγιστοποιούν τις δυνατότητες αυτές.
Γνωστά όλα αυτά, θα σκεφθείτε δικαίως…
Γιατί, επομένως, αυτό το χειρόφρενο;
Γιατί ο ούριος άνεμος δε μας οδήγησε να σηκώσουμε τα πανιά;
Ας μη χανόμαστε, όμως, στο χθες, γιατί είμαι σίγουρη πως, αν συντρέχει σοβαρός λόγος, μπορούμε και οφείλουμε να πιάσουμε το παραμύθι από την αρχή!
Οι λύσεις δε σερβίρονται στο δίσκο.
Θέλουν κόπο και συλλογική προσπάθεια σοβαρή.
Ας το τολμήσουμε…
Άλλωστε, μόνο κέρδος μπορούμε να αποκομίσουμε…
Άντα Αποστολάκη  εφ. Θάρρος
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.