Ξεκινούν οι Αιτήσεις για το χρηματικό βοήθημα σε πολύτεκνες μητέρες

Ξεκινούν οι Αιτήσεις για το  χρηματικό βοήθημα σε πολύτεκνες μητέρες

Από την Παρασκευή 6/10 μέχρι και τη Δευτέρα 6/11 θα υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες για το έτος 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Σπάρτης.  

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύτεκνες μητέρες που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, είναι: 1) Συνταξιούχοι ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών  του ν.2458/1997, όπως ισχύει, 2) που έχουν υπαχθεί στο ΕΦΚΑ και είναι ασφαλιστικά ενήμερες και ειδικότερα 3) να έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 παιδιά τα οποία να είναι  άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Δεν συμπεριλαμβάνονται παιδιά άνω των 18 ετών που φοιτούν στο εξωτερικό η εξακολουθούν να σπουδάζουν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (π.χ. ΕΠΑΛ, ΤΕΕ κλπ)

Οι αιτήσεις στο Δήμο Σπάρτης υποβάλλονται: 

- Στο ΚΕΠ Δήμου Σπάρτης (από 08:00 π.μ. έως 20:00)

- Και στα ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων (από 08:00 π.μ. έως 15:00)

Για την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος προσέρχεται στο ΚΕΠ, προσκομίζοντας: 

1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του καθώς και των προστατευομένων μελών του (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) του ΟΓΑ(π.χ. ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών κ.λπ.) 

2.  Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν είναι τα εξής: 1. Πιστοποιητικό οικογενειακής  κατάστασης, 2.  Διαζευκτήριο η συμφωνητικό για επιμέλεια παιδιών, 3. Βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ για παιδιά άνω των 18 έως 24 ετών, 4. Βεβαίωση σπουδών  για παιδιά άνω 18 σε ΙΕΚ (χωρίς πάσο), 5. Φωτοαντίγραφο της Ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο) για παιδιά σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, 6. Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τράπεζας της πολύτεκνης μητέρας

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Σπάρτης.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.