ΜΥΛΟΛΑΓΚΑΔΟ, Το φαράγγι της Σπηλαιώτισσας.

ΜΥΛΟΛΑΓΚΑΔΟ, Το  φαράγγι της Σπηλαιώτισσας.
 
Το Μυλολάγκαδο στην αρχή της πορείας του κάτω την Ι.Μ. της Σπηλαιώτισσας
 
 
Ι.Μ.  Σπηλαιώτισσας
 
 
 
ΤΟ ΜΥΛΟΛΑΓΚΑΔΟ
 
Κάτω ακριβώς από το Ιστορικό Μοναστήρι της Σπηλαιώτισσας βρίσκεται ένα μεγάλο φαράγγι.
Το  φαράγγι της Σπηλαιώτισσας.Το φαράγγι είναι βατό σχεδόν σε κάθε ηλικίας περιπατητή.
Είναι μία μοναδική όαση που ξεχωρίζει και δροσίζει τον άνθρωπο από την καυτή καθημερινότητα των προβλημάτων της ζωής του.
 
 
Το Μυλολάγκαδο 800 περίπου μέτρα πριν την ἐξοδο στο δημόσιο δρόμο
 
 
Είναι ότι καλύτερο μας έχει χαρίσει η φύση για να ξεχνάμε το άγχος, τις πικρίες και τις στεναχώριες της σύγχρονης ζωής. Είναι η προσωρινή έστω απόδραση από τη βοή των τροχοφόρων και από το νέφος της των πόλεων. Όταν περπατάς σε ένα τέτοιο φαράγγι ξεχνάς και ονειρεύεσαι... Το φαράγγι έχει μεγάλη ποικιλία σε ολόκληρη τη διαδρομή του. Βότσαλα, μεγάλες πέτρες, ανηφόρες, κατηφόρες, δένδρα  και γενικά πυκνή βλάστηση που σχηματίζει μία μεγάλη και συνεχόμενη σκιά η οποία διευκολύνει τον οδοιπόρο  να περπατήσει ακόμη και σε ώρα μεσημεριού.
 
 
Το Μυλολάγκαδο στη μέση περίπου της διαδρομής σε μία άγριας ομορφιάς
 
 
Η διαδρομή μπορεί να ξεκινήσει από το γεφυράκι του δημόσιου δρόμου και να τελειώσει στη Σπηλαιώτισσα όπου πρέπει να περιμένουν κάποιοι με αυτοκίνητα για να παραλάβουν τους οδοιπόρους.
Μπορεί βέβαια να ξεκινήσει και από τη Σπηλαιώτισσα και να περιμένουν τους οδοιπόρους αυτοκίνητα στο δημόσιο δρόμο κάπου κοντά στο γεφυράκι. Το φαράγγι αυτό ξεκινάει από τα βουνά του Ταΰγετου, σε τέσσερις ροές που ενώνονται σε μία κάτω από τη Σπηλαιώτισσα και από εκεί και κάτω δημιουργείται μία διαδρομή τριάμισι περίπου χιλιομέτρων μέχρι τη θάλασσα, διάρκειας περίπου 1 1/2 έως 2 ωρών. Το χειμώνα και ιδιαίτερα από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο περίπου, γεμίζει νερό και χύνεται στη θάλασσα μεταξύ Τσίπας και Καραβοστάσι, ενώ τους υπόλοιπους μήνες (κατά κανόνα) περπατείται και γίνεται μία ονειρώδης διαδρομή που θα τη ζήλευαν και οι πλέον απαιτητικοί οδοιπόροι όλου του κόσμου. Σε μικρή απόσταση από το φαράγγι υπάρχουν περίπου 17 παλαιοί Νερόμυλοι. Εδώ ερχόντουσαν για "άλεσμα" από όλα τα χωριά της Μάνης. Η δραστηριότητά τους σταμάτησε σταδιακά μετά το 1950. 
 
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.