Μπαρμπούνια σαβόρι με δάφνη

Μπαρμπούνια σαβόρι με δάφνη
 
Σαβόρο, όπως λέμε γευστικό.
 
Σιγουρέψου ότι έχεις:
Αλεύρι 
2 φύλλα δάφνης 
1 κουταλάκι δεντρολίβανο 
1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικά) 
1 κιλό μπαρμπούνια 
1 κουταλιά Τοματοπολτό Pummaro
½ φλιτζάνι ξύδι 
Μερικούς κόκκους πιπέρι 
3 κομμένες σκελίδες σκόρδο 
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 
Χυμό από ένα λεμόνι 
1 Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο 
Αλάτι και πιπέρι
 
Ξεκινάμε!
1. Καθάρισε και πλύνε τα μπαρμπούνια, αλάτισε και περίχυσέ τα με το χυμό λεμονιού, αλεύρωσέ τα και τηγάνισέ τα με 1½ φλιτζάνι από το ελαιόλαδο.
2. Μέχρι εδώ δεν έχουμε παρά κλασικά τηγανητά μπαρμπούνια. Ας τα πάμε ένα βήμα παραπέρα για να τα κάνουμε μπαρμπούνια σαβόρi με δάφνη. Ζέστανε το υπόλοιπο ελαιόλαδo σε ένα τηγάνι, ρίξε μέσα το ξύδι, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο Pummaro, τη ζάχαρη, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και αλατοπίπερο, και άφησε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει αρκετά.
3. Σβήσε τη φωτιά, βάλε τα ψάρια να ζεσταθούν στη σάλτσα και σέρβιρε τα μπαρμπούνια σαβόρο με δάφνη ζεστά ή κρύα.
 
ΠΗΓΗ: cookoo.gr
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.