Μείωση 6% στα ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Πειραιά

Μείωση 6% στα ανταποδοτικά τέλη στον  Δήμο Πειραιά

Επιπλέον μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των Ανταποδοτικών Τελών του Δήμου Πειραιά για το έτος 2018,  εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

 Η αναπροσαρμογή των συντελεστών των Ανταποδοτικών Τελών με μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων,  πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Συνολικά τα 2 τελευταία χρόνια η μείωση των συντελεστών ανέρχεται στο 6% σε όλες τις κατηγορίες.

 Επίσης,  εγκρίθηκε μείωση 68% στις επιχειρήσεις καθώς και μείωση 12% για τις οικίες πολιτών (λόγω ειδικών συνθηκών), στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου - Παναγιώτη Βλαχάκου - Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω που έχει «πληγεί» σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα έργα για την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ.  Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, είχε συζητήσει τη  δυνατότητα για την εν λόγω μείωση  με τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής, σε πρόσφατη επίσκεψή του με Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας.

 Εκτός από  τη μείωση 3%  συνεχίζουν να ισχύουν οι μειώσεις και οι απαλλαγές στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά. Συγκεκριμένα:

 πλήρης απαλλαγή για τους άπορους δηµότες µας.

 πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€, και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100τ.μ. 

 μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000€.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.