Μανιάτικο Παστό

Μανιάτικο Παστό
 
Υλικά
1 κιλό κρέας καπνισμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
4-5 μπαχάρια
2-3 πορτοκάλια κομμένα στα δύο
 
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε το κρέας, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, το κρασί, τα μπαχά­ρια και αρκετό νερό (σχεδόν να σκεπαστεί) και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος (περίπου στη μέση) βάζουμε και τα πορτοκάλια και αφήνουμε να βράσουν.
Το φυλάμε στο ψυγείο, σε βάζα που κλείνουν καλά.
 
Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.