Μανιάτικη ανοιχτή τυρόπιτα (Της Κυριακής του Πάσχα)

Μανιάτικη ανοιχτή τυρόπιτα (Της Κυριακής του Πάσχα)

Υλικά:

Για την γέμιση

750γρ. ανάλατο τυρί η ανθότυρο

3 αυγά

2 - 2,5 φλιτζάνια γάλα                                                                            

Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

 Για το φύλλο

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κούπα γάλα

Εκτέλεση:

Aνακατεύουμε τα υλικά

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπωλ, ανοίγουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 25 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπάλες και ανοίγουμε την καθεμία σε φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί 34-36 εκ., αλείφουμε με λάδι και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα, λαδώνοντας και πάλι ενδιάμεσα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου, για 45 λεπτά.Προσθέτουμε τα υλικά και διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.