Μανιάτικες συνταγές για κρίταμο και κάπαρη.

Μανιάτικες συνταγές για κρίταμο και κάπαρη.
Μανιάτικες συνταγές για κρίταμο και κάπαρη.
 
Κάπαρη
 
Μαζεύουμε τα φύλλα ή τις κορφάδες της κάπαρης γύρω στο Μάϊο, Ιούνιο και αρχές Ιουλίου. 
 
1) Πλένουμε τα φύλλα με κρύο νερό για να καθαριστούν
 
 
2)Βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα φύλλα μέσα – να πάρει δύο τρείς βράσεις- τα δοκιμάζουμε για να μην πικρίσουν και μετά τα αποσύρουμε με σουρωτή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό. Έτσι τα φύλλα διατηρούν το χρώμα τους και είναι μαλακά. Το ζεστό νερό δεν το πετάμε.
 
 
 
 
 
3)Τα σουρώνουμε από το κρύο νερό και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε αλάτι και ξύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά 2-3 φορές για να πάει παντού το αλάτι και το ξύδι.
 
 
 
4)Τοποθετούμε σε βαζάκια τα φύλλα με το πρώτο νερό που τα βράσαμε 
5)Τέλος ρίχνουμε στο βάζο λίγο λάδι για να μην μουχλιάσουν
 
 
Κρίταμος
 
Μαζεύουμε τα φύλλα και τις κορφούλες του κρίταμου.
 
1)Τοποθετούμε νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε τον κρίταμο. Τον ζεματάμε 2-3 λεπτά.
2)Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε βάζο με ξύδι, αλάτι και νερό από αυτό που το είχαμε βράσει. 
3)Τέλος ρίχνουμε στο βάζο λίγο λάδι για να μην μουχλιάσει.
 
 
Συνταγές της Κας Ελένης Θωμοπούλου- Λαμπρινάκου (Πότενας) από τα Άλικα για το www.manivoice.gr
 
 
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.