Μανιάτικες γαλοχυλοπίτες

Γαλοχυλοπίτες

Υλικά

1 κιλό γάλα (κατά προτίμηση φρέσκο)

300 γρ. λαζάνια

4 κουταλιές λάδι

1 κουταλιά αλάτι

2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες. Όταν πάρουν λίγες βράσεις ρίχνουμε και το γάλα με το λάδι και το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να πήξει. Τρώγεται ζεστό με μυζήθρα ξερή τριμμένη ή εάν θέλουμε, του βάζουμε ζάχαρη κατά βούληση και παραλείπουμε το τυρί. Ο παραδοσιακός τρόπος είναι να ανοίξουμε φρέσκα φύλλα ζύμης, με αλεύρι, νερό και αλάτι, να φτιάξουμε τις χυλοπίτες και να τις βράσουμε κατευθείαν. Γίνονται πολύ πιο νόστιμες.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.