Μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Η εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 διδάσκει πως, οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και αν χρειαστεί πρέπει να έρχονται σε ρήξη και να ανατρέπουν κάθε πολιτική, που δρα σε βάρος τους»

17 Νοεμβρίου 1973, ημέρα μνήμης της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα κατά της δικτατορίας, για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. 

Σήμερα,  τιμούμε τους φοιτητές και όλους τους πολίτες που πάλεψαν, σε πολύ δύσκολους καιρούς, για κοινά ιδεώδη, κοινές αρχές και κοινές αξίες. Για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισονομία, την Παιδεία και την αξιοπρεπή διαβίωση. 

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 διδάσκει πως, οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και αν χρειαστεί πρέπει να έρχονται σε ρήξη και να ανατρέπουν κάθε πολιτική, που δρα σε βάρος τους. 

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, εν μέσω μιας πολυετούς και πολύπλευρης κρίσης που έχει τσακίσει  την κοινωνία μας, τονίζοντας την ηθική υποχρέωση όλων μας να μετουσιώσουμε σε πράξη τα οράματα εκείνης της εποχής, όχι μόνο για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του παρελθόντος, αλλά και για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, προοπτικές και ευκαιρίες για τη χώρα μας. 

Το οφείλουμε σε αυτούς που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, που έχυσαν το αίμα τους τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας. 

Η δράση του φοιτητικού κινήματος πρέπει να αποτελέσει για τη νεολαία μας αιώνιο δίδαγμα, ώστε να αντιμετωπίζουν με θάρρος όλες τις αντιξοότητες της ζωής και να υπερασπίζονται με σθένος τα κεκτημένα δικαιώματά τους. 

Εξακολουθεί να συγκινεί, να εμπνέει και να μας θυμίζει πως δε διαπραγματευόμαστε αυτά, που μας άφησαν παρακαταθήκη εκείνοι, που έχυσαν το αίμα τους. Δε διαπραγματευόμαστε αυτά, που οφείλουμε να παραδώσουμε αλώβητα στα παιδιά μας. 

Συνεχίζουμε, παλεύουμε για τη δική μας ζωή, το δικό μας μέλλον! 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης,

Ευάγγελος Βαλιώτης

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.