Λιoτύρι Μάνης

Λιωτήρι Μάνης

Ελιοτυρόπιτα λίγο διαφορετική αλλά πεντανόστιμη!

Τι χρειαζόμαστε

4 φλ. περίπου αλεύρι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

1 φλ. τυρί φέτα τριμμένη

1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι

2 κ.σ. βιτάμ λιωμένο

20 ελιές, όποιες σας αρέσουν

ρίγανη, πιπέρι

1/2 φλ. νερό

Εκτέλεση

1) Σε λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, αλεύρι, μπέικιν και αυγό.

2) Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη, απαλή.

3) Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι, στρώνουμε τη ζύμη μας πιέζοντας με τα δάχτυλα να σηκωθεί μέχρι στις άκρες του ταψιού. Παίρνουμε μια μια τις ελιές και τις πιέζουμε πάνω στη ζύμη μας.

4) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. 40-45 λεπτά να ροδίσει.

5) Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!

 

ΠΗΓΗ

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.