Λικέρ φραγκόσυκου

Λικέρ φραγκόσυκου
 
Στο βαζο που θα χρησιμοποιήσετε  ετοιμάστε  1/4 του βάζου ζάχαρη
Την τοποθετείτε σε ένα ποτήρι και ρίχνετε  στρώση ζάχαρης -στρώση φραγκόσυκου, που έχετε καθαρίσει και κόψει σε ροδέλες.
Όταν γεμίσει το βάζο συμπληρώνετε τα κενά με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.
Τοποθετείτε τα βάζα και στον Ήλιο για 15-20 ημέρες.
Σημ. Για πιο προχωρημένη γεύση αντί του τσίπουρου χρησιμοποιήστε κονιάκ 3 αστέρων.
 
Με τα πρώτα φραγκόσυκα παίρνουμε πορτοκαλί χρώμα ενώ με τα ώριμα έχουμε ένα υπέροχο κόκκινο.
 
Οδηγίες αποφλοίωσης του φραγκόσυκου
Πιάνουμε  με ένα πιρούνι το φραγκόσυκο, κόβουμε τη μια πλευρά την πλαϊνή και μετά την άλλη,το ξετυλίγουμε με το πιρούνι το κυλάμε και έφυγε όλη η φλούδα,
Οι οδηγίες καθαρισμού από την κ. Σγουρέα Χριστίνα
 
Για να συλλέξετε τα φραγκόσυκα:
 
Σε 4 φωτογραφικά βήματα (για τους νέους καρποσυλλέκτες οι παλιοί το γνωρίζουν)
Κουτί από εβαπορέ μικρό  σε ενα κονταρι 2,5 μέτρων, με αποτέλεσμα να είσαι σε απόσταση από τα αγκάθια, να μαζεύεις ακόμη και τα ψηλότερα  πολύ γρήγορα σε 10 λεπτά γεμίζεις κουβά ολόκληρο.
 
 
 
 
 
 
Φωτογραφίες συμβουλές: Άρης Πολυδάκης
 
Πως συλλέγουν οι επαγγελματίες
 
 
Φωτό : Χρύσανθος Αγγελάκης
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.