Λάκωνες μετανάστες στην Αυστραλία τη δεκαετία του '60

 
 
Περισσότερο από 50 χρόνια πριν, παρέα Λακώνων νεοφερμένων στο κέντρο της Αδελαΐδας σε εκδήλωση Αποκριάς. Μερικοί σπό την παρέα είναι: Γιάννης Κατσάμπης, Παναγιώτης Τσετσέρης, Χρήστος Κατσάμπης, Τάσος Πήλιουρας και Διαμαντής Λαμπράκης με το λαούτο.
 
 
 
Παρέα μελών του Παλλακωνικού Συλλόγου σε μία από τις πρώτες εκδηλώσεις του Συλλόγου στο «Λήμνος Χωλ» κάποτε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960.
Η φωτογραφία δείχνει από αριστερά την Αντωνία Αρβανιτάκη (το γένος Δημητροπούλου) από Ριζά, Κούλα (το γένος Τσάκου) και Διαμαντή Λαμπράκη από Μεσοχώρι και Άγιο Γεώργιο Βοιών αντίστοιχα, Φάνη Αρβανιτάκη από Αχαϊκό Αχαΐας και Δημοσθένη Αντωνίου από Βλαχιώτη.
 
 
 
Στην αναμνηστική φωτογραφία  απεικονίζεται ο Παναγιώτης Δημ. Βλάχος από το Γεράκι λίγο πριν την αναχώρησή του από την πατρίδα το 1959. Εδώ είναι σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις με φίλους στο σπίτι του Γεωργίου Βλάχου στον Βρονταμά.
Διακρίνονται από πίσω αριστερά: Βασίλης Κούρλας, Παναγιώτης Γιόρτσης ή « Μπελάς», Αργύρης Ζάχος, Θύμιος Σπυριδάκος, και ένας άλλος Ζάχος. Μπροστά είναι Διαμαντής Γεω. Βλάχος, Γεώργιος Αθ. Βλάχος, ο Παναγιώτης με το όργανο, ένας άλλος άγνωστος παρευρισκόμενος, η οικοκυρά Βασιλική Βλάχου και ο Γιάννης Γεω. Βλάχος.
 
 
 
Η Παναγιώτα Κατσάμπη από την Καρίτσα να μαζεύει μήλα στους Λόφους της Αδελαΐδας στα μέσα της δεκαετίας του 1960. 
 
 
 
Μια παρέα νεοφερμένων Λακώνων σε εκδήλωση, πιθανότατα προς το τέλος της δεκαετίας του 1950. Μερικοί που αναγνωρίζονται είναι Δημήτρης Χαγιάς, Παναγιώτης Ζαφείρης, Γιάννης Νίκιας, Τάσος Πήλιουρας, η μικρούλα Στέλλα Μήτρη, Μιχάλης Βλαχολιάς, Νίκος Μήτρης και Γιώργος Οικονόμου. 
 
 
 
Δύο μικρές χορεύτριες από το πρώτο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Τη φωτογραφία με την Ιωάννα και Χαρίκλεια Πάντου είχε παραχωρήσει στο Σύλλογο ο αείμνηστος πατέρας τους και πρώην πρόεδρος Ευάγγελος Πάντος.
 
 
Πηγή: Παλλακωνικό Δελτίο έκδοση του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.