Κουνουπίδι Γιαχνί

Κουνουπίδι Γιαχνί
 
Υλικά
1 κουνουπίδι μέτριο
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 ξερά κρεμμύδια, 2-3 φρέσκα και 1 πράσο
3-4 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό και λίγο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο και λίγο μπούκοβο
 
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε καυτό λάδι ελαφρώς το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια, σκόρδα, πράσα και επάνω βάζουμε τις πατάτες. Διαλύουμε στο νερό την τομάτα πελτέ και τη ρίχνουμε. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη φρέσκια ντομάτα ή κονσομέ. Αφήνουμε να σιγοβράσει και προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
Χρόνος ετοιμασίας:1 ώρα
Μερίδες: 4-5
 
Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.