Κοτόπουλο φιλέτο με γλυκιά κολοκύθα

Κοτόπουλο φιλέτο με γλυκιά κολοκύθα

Υλικά

300gr κοτόπουλο φιλέτο

200gr γλυκιά Κολοκύθα

1 σκελ. σκόρδο

300gr πατζάρι

100gr κρεμμύδι ξερό

100gr καρότο

60ml λευκό κρασί

φρέσκο θυμάρι

φρέσκο δεντρολίβανο

50ml ελαιόλαδο

75 gr βούτυρο φρέσκο

150ml ζωμός κοτόπουλου

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ένα ταψί με ελάχιστο βούτυρο, σκόρδο και φρέσκο θυμάρι, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45'(μέχρι να μαλακώσει)

Στην συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο μαζί με το παντζάρι και σβήνουμε με λευκό κρασί και αρωματίζουμε με δεντρολίβανο προσθέτοντας τον ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε να βράσει και να κάνει ρεντουξιον  στην συνέχεια το πολτοποιούμε. Παράλληλα σε ένα τηγάνι θωρακίζουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με λευκό κρασί αρωματίζουμε με θυμάρι και το τελειώνουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20'.

Μία συνταγή του Μανιάτη  σεφ Χρήστου Ξεροβάσιλα

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.