Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης στη Μάνη

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης στη Μάνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 02 Ιουλίου 2017 στον ειδυλλιακό κόλπο του Οιτύλου ο Αγώνας Ανοιχτής Θαλάσσης Oceanman Greece – Oitylo Bay 2017. Περισσότεροι από 320 αθλητές, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, βούτηξαν στα καταγάλανα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου και διεκδίκησαν μια θέση στο βάθρο και τον τίτλο του Oceanman και Oceanwoman, όπως επίσης και την πρόκρισή τους στον τελικό του παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Benidorm (ES) τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Σύλλογος Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξη Μάνης, το Mani Water Sports και η WayOut Adventures, (οι τρεις οργανισμοί που ανέλαβαν την διοργάνωση) προσέφεραν στους συμμετέχοντες αλλά και στους θεατές μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση, όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν στο έπακρο. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την διεθνή κολυμβητική γιορτή, όπου σκοπός της ήταν η ανάδειξη των ταχύτερων κολυμβητών ανά απόσταση.

Η διοργάνωση κατάφερε να τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς κολυμβητές από την Ρωσία, την Ουκρανία, την Μολδαβία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κόνγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Καζακστάν και φυσικά την Ελλάδα επισκέφτηκαν την ιστορική Μάνη, τίμησαν με την παρουσία τους τους διοργανωτές και έγιναν οι πρώτοι συμμετέχοντες σε ένα αθλητικό γεγονός, που ήρθε για να μείνει.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε τρείς αποστάσεις:

•2,5Km Popular Distance

•5.0Km Half Oceanman

•7.5Km Oceanman

Περισσότεροι από 170 συμμετέχοντες στην Popular διαδρομή, 87 στην Half Oceanman και 69 στην Oceanman βούτηξαν στον Κόλπο του Οιτύλου, με αφετηρία και τερματισμό το Λιμένι, διέσχισαν κατά μήκος την παραλιακή ακτογραμμή και, αφού διέγραψαν μια τριγωνική πορεία, τερμάτισαν με πλήθος κόσμου να ζητοκραυγάζει την στιγμή που εθελοντές της διοργάνωσης τους προσέφεραν τα μετάλλια συμμετοχής αλλά και νερό με φρούτα στους κολυμβητές.

Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ), καθώς και του Υπουργείου Τουρισμού και της Πελοπόννησος Α.Ε.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.