ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ: 

1 κιλό κολοκυθοκορφάδες

1 μάτσο άνιθο

1μάτσο δυόσμο φρέσκο

3-4 πολύ τρυφερά κολοκυθάκια

1 ώριμη ντομάτα 

1 κούπα λάδι

1/2 κιλό τυριά κίτρινα ή 4 μεγάλα κομμάτια σφέλα

αλάτι , πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  :

    Βάζουμε στην κατσαρόλα με το λαδι μαζί με τις κολοκυθοκορφάδες τα άνθη και τα κολοκυθάκια (όλα καθαρισμένα και πλυμένα) να τσιγαριστούν και να μαραθούν καλά.

   Προσθέτουμε την ντομάτα χονδροκομμένη ,τον δυόσμο ολόκληρο ,μια κούπα νερό, πιπέρι και λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά θα είναι τα  τυριά που θα ακολουθήσουν).

  Σιγοβράζουμε το φαγητό και πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα τυριά .

  Εάν θέλουμε ένα νηστίσιμο πιάτο ,θα αφαιρέσουμε τα τυριά.

  Επίσης , ,με τα ανωτερω λαχανικά μπορούμε να ετοιμάζουμε βραστή σαλάτα και προαιρετικά αντί για δυόσμο να βάλουμε μάραθο ή σέλινο!

 

ΠΗΓΗ 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.