Κατσίκι με μάραθο, αγκινάρες και πατάτες

Κατσίκι με μάραθο, άγριες αγκινάρες και πατάτες

(φαγητό του Πάσχα)

• 1 μικρό κατσίκι 6-7 κιλά τεμαχισμένο
• 10 άγριες αγκινάρες κομμένες σε τέταρτα
• 3 κ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
• 4 λεμόνια, τον χυμό
• 1 κιλό μάραθο
• Αλάτι - πιπέρι - φρεσκοτριμμένη ρίγανη
• 3 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
 
Σε μεγάλο χαλκωμένο ταψί που να χωράει σε χωριάτικο φούρνο, στρώνουμε τον μισό, αφού τον πλύνουμε καλά, μάραθο, ακουμπάμε επάνω το τεμαχισμένο κατσίκι καλά αλατοπιπερωμένο, πασπαλισμένο με ρίγανη, λάδι και λεμόνι.
 
Γεμίζουμε το ταψί με τις πατάτες και τις αγκινάρες αφού τις αρτύσουμε το ίδιο. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό του λεμονιού. Καλύπτουμε το φαγητό με τον υπόλοιπο μάραθο ώστε να σκεπαστεί καλά.
 
Το βάζουμε στον καλά καμμένο χωριάτικο φούρνο, να σιγοψηθεί για 3 ώρες περίπου.
 
Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε τον επάνω μάραθο που έχει ξεραθεί και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο μαζί με κομμάτια του μάραθου που βρίσκεται στον πάτο του ταψιού.
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.