Κατάδυση στο Λιμένι

Κατάδυση στο Λιμένι
ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙ
Αν βρεθείτε κοντά στην Αρεόπολη να κάνετε οπωσδήποτε μια βουτιά στο Λιμένι. Βέβαια δεν ξέρω εάν επιτρέπεται εμείς είχαμε βουτήξει πρώτη φορά πριν εφτά χρόνια, που ακόμα μόνο στην μπανιέρα σου επιτρεπόταν να βουτήξεις
 
Η ορατότητα είναι καταπληκτική, είναι εύκολη βουτιά όλα τα κάλα πράγματα είναι μέχρι τα 25 μέτρα.
Υπάρχει ακόμα και γλίστρα για να ρίξετε και βαρκούλα για να πάτε για ψάρεμα (εκεί που είναι το δέντρο στην μεγάλη φωτογραφία)
Ο βυθός είναι με πλάκες που βρίσκονται περίπου στα 12 και 18 μέτρα(εάν θυμάμαι καλά), πολλά ψάρια από γύλους μέχρι και σμέρνες. Άμα είστε τυχεροί μπορεί να συναντήσετε και καμιά κωλοχτύπα. 
 
Άφησα και τα δυο καλύτερα για τελευταία. Υπάρχει ένα αρχαίο ναυάγιο και ένα αεροπλάνο από το 2 παγκόσμιο πόλεμο.
 
Το ναυάγιο είναι περίπου στα 12-15 μέτρα βάθος και απόσταση περίπου 10 μέτρα απο την άσπρη βαρκούλα  που βλέπετε κάτω στην μεγάλη φωτό. Από ψηλά δεν διακρίνεται εύκολα, διοτι μοιάζει πάρα πολύ με ένα μεγάλο βράχο/πλάκα, χαμηλά όμως μπορείς εύκολα να διακρίνει πάρα πολλά σπαμένα αγγεία/πυθάρια που έχουνε γίνει ένα με τον βράχο. Υπάρχουνε χωμένα στον βράχο και ολόκληρα αγγεία/πυθάρια που ειναι απίστευτο πως η φύση τα έχει ενσωματώσει στο περιβάλλον της.
 
 
 
25 μέτρα πιο κάτω ακριβώς κάθετα με το νεκροταφείο (βρίσκεται στο τέλος του κάβου της μικρής φωτογραφίας) βρίσκεται σε περίπου 30 μέτρα βάθος ένα πολεμικό αεροπλάνο από τον 2ο π.πόλεμο. Εκεί βέβαια δεν έχουνε μείνει και πολλά πράγματα, μικρό το βάθος και εύκολα οι παλιότεροι από ότι έμαθα είχανε ανασύρει τα σίδερα για να τα πουλήσουν, αλλά οι μηχανές του, το ένα φτερό και η ουρά και άλλα διάσπαρτα κομμάτια μπορείτε να τα δείτε. Μετρήσαμε και 45 σφαίρες από το πολυβόλο του αεροσκάφους. 
Προσοχή μόνο όταν θα είστε κοντά στης μηχανές γιατί κυκλοφορούν σμέρνες.
 
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.