Καστανοεδέσματα

 

Καστανοεδέσματα

Κέϊκ Κάστανο

ΥΛΙΚΑ

3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βιτάμ 
4 αυγά
1 κούπα σιρόπι  από γλυκό κάστανο                       
1 κούπα κάστανα βρασμένα και χοντροαλεσμένα
2 κουταλιές μπαίκιν πάουντε
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά μέσα. Προσθέτουμε τα κάστανα, το σιρόπι , το αλεύρι και το μπάικιν. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι ή φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
 
 
Χοιρινό με κάστανα
 
 
ΥΛΙΚΑ
 
2 κιλά χοιρινό κρέας κομμένο σε  μεγάλα  κομμάτια
2 κιλά κάστανα βρασμένα ή ψημένα και ξεφλουδισμένα
1 ποτηράκι  ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι νερό
Αλάτι και πιπέρι
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 
Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και το κρεμμύδι και αφού μαραθεί προσθέτουμε το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν μαλακώσει το κρέας και μείνει με λίγο ζουμί, ρίχνουμε τα κάστανα και το αφήνουμε για ένα τέταρτο να δέσει η σάλτσα του.
 
 
Πουρές με κάστανα
 
 
ΥΛΙΚΑ
 
1 ½ κιλού κάστανα βρασμένα και περασμένα από το μύλο
2 κουταλιές βούτυρο
½ λίτρο φρέσκο γάλα
Αλάτι και πιπέρι 
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 
Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθειά κατσαρόλα  προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το γάλα ζεστό και αφήνουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή ο πουρές. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγη κανέλλα. Σερβίρετε με ότι και ο πουρές πατάτας.
 
 
ΠΗΓΗ: Από την έκδοση Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών
 
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.