Καλαμαράκια κρασάτα

Καλαμαράκια κρασάτα
 
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 πράσο
½  κρασοπότηρο λιαστή ντομάτα
1 πιπερίτσα καυτερή
ελαιόλαδο
½  λευκό ξηρό κρασί
½  ποτήρι νερό
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο σε ροδέλες, τα σοτάρουμε και μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε.
Μετά από λίγο ρίχνουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανητές.
Χρόνος ετοιμασίας: 45 λεπτά περίπου
Μερίδες: 4-5
 
Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.