Ιερατικό Συνέδριο της Ι.Μ. Μονεμβασίας & Σπάρτης για την «κρίση της οικογένειας»

Ιερατικό Συνέδριο της Ι.Μ. Μονεμβασίας & Σπάρτης για την «κρίση της οικογένειας»

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2017 το ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, στην αίθουσα της Στέγης Νεότητος στη Σπάρτη, με θέμα: «Η κρίση της οικογένειας και η υπέρβασή της».

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου, για τους ιερείς που απεβίωσαν τον τελευταίο χρόνο.

 Ο Σεβασμιώτατος κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος, αφού στην εποχή μας η οικογένεια βάλλεται ποικιλοτρόπως, με αποτέλεσμα να διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός. Επίσης τόνισε ότι είναι χρέος της Εκκλησίας και του κάθε ιερέα να συμβάλλει στην διάσωση της οικογένειας με συμβουλευτικό, καταπραϋντικό και στοχευμένο λόγο. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο  Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Ματθαίος  Χάλαρης, (εφημέριος- προϊστάμενος του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής και υπεύθυνου των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την τιμητική του πρόσκληση και στη συνέχεια με μεστό και γλαφυρό λόγο ανέπτυξε το θέμα φωτίζοντας όλες τις πτυχές του. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες προτάσεις για την επίλυση οικογενειακών προβλημάτων, αλλά και για τον κομβικό ρόλο του κληρικού.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Σεβασμιώτατο.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.