θα διανεμηθούν φέτος δωρεάν συγγράμματα στους φοιτητές;

θα διανεμηθούν φέτος δωρεάν συγγράμματα στους φοιτητές?

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) κοινοποιεί ότι θα αναστείλει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος τη διανομή επιστημονικών συγγραμμάτων σε φοιτητές και σπουδαστές, λόγω οφειλών του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο έχει απλήρωτους τους εκδότες από το 2016, ενώ οι οφειλές φτάνουν μέχρι και το 2015.  Όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους, η απόφαση είναι αποτέλεσμα της «οικονομικής αδυναμίας του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων, να στηρίξουν με ίδιους πόρους τη διανομή», ενώ πρόκειται για την «πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος».

Αν και οι εκδότες έχουν έρθει και στο παρελθόν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στις αποπληρωμές, η συγκεκριμένη «υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής, και αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε υποστεί, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας».

Τέλος, κάνουν έκκληση στον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να βρει μία λύση στο πρόβλημα, έστω και την τελευταία στιγμή.

Πάντως, αναρωτιόμαστε πραγματικά τι εγγυάται αυτή τη στιγμή το Υπουργείο, από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια τα Πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα συνολικά,  με την ελλιπή θέρμανση τους χειμερινούς μήνες και κλιματισμού τους θερινούς ή ακόμα και με την πλήρη απουσία υπηρεσιών καθαρισμού για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.