Η ομάδα οι Μανιάτες είναι παντού.

 
Είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο " Οι ομάδες της Μάνης στα socιal media" ότι:
 
Αυτό που γίνεται με τις ομάδες της Μάνης στα socal media είναι πραγματικά θαυμαστό.
Πολλές και σημαντικές ομάδες κοινότητες και σελίδες ασχολούνται με τον Θαυμαστό αυτό τόπο που είναι έμφορτος ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού.
Ομάδες με το όνομα του αγαπημένου χωριού, ομαδες για τον πολιτισμό, ολόκληρoι ιστότοποι αφιερωμένοι στη Μάνη που εκτός από την επικοινωνία των χρηστών προσφέρουν τεράστιες ψηφιακές βιβλιοθήκες με την καταγραφή εκατομμυρίων bytes πληροφοριών.
Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το έργο της κάθε μίας σε σφιχτή περίληψη, γιατί το μέγεθος της πληροφορίας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ,.
 
 
Αρχίζοντας την παρουσίασή μας για τις δραστήριες ομάδες της Μάνης  παρουσιάζουμε την ομάδα με τον ευρηματικό τίτλο "οι Μανιάτες είναι παντού".
 
Η παρουσία της ομάδας "οι Μανιάτες είναι παντού" κοσμεί τα social media και συγκροτεί μία μέγαλη ψηφιακή βιβλιοθήκη για τη Μάνη.
Ιδιαίτερα δραστήριοι αλλά και ευαίσθητοι αισθητικά οι δύο διαχειριστές της ομάδας, Πέτρος Αθανασάκος και Μαίρη Τσιροβασίλη.
Η ομάδα αριθμεί ήδη 6.613 μέλη και βαίνει αυξητικά.
 
Ο κ. Πέτρος Αθανασάκος συνεχίζοντας την κυνηγετική παράδοση της Μάνης αντικατέστησε το τουφέκι με το φακό της μηχανής του.
 
 
Τα φωτογραφικά άλμπουμ της ομάδας είναι 193 και περιέχουν πάρα πολλές εργατοώρες προσωπικής εργασίας και πολύ μεγάλη ποσότητα αγάπης για τον τόπο και βέβαια χιλιάδες φωτογραφίες. Τα άλμπουμ- λευκώματα της ομάδας είναι και τοπικά αφορώντας ένα χωριό ή μια πόλη της Μάνης ή παραδοσιακούς οικισμούς, αλλά και θεματικά, όπως το περίφημο άλμπουμ "η Μάνη από ψηλά"," ο ανθόκηπος της Μάνης", "η πανσέληνος στη Μάνη" και πάρα πολλά άλλα άλμπουμ εξαιρετικού περιεχομένου.
Πολύ συγκροτημένα και σχεδόν επαγγελματικά είναι και τα video της ομάδας για τα οποία κυρίως υπεύθυνη είναι η κ.Τσιροβασίλη που και αυτά περιέχουν απίστευτο κόπο και προσπάθεια ανάδειξης καταγραφής και προβολής της περιοχής. Εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή των μελών της ομάδας που προσθέτουν κατά εκατοντάδες χρηστικά αλλά και καλλιτεχνικά ή παραδοσιακά θέματα.
Η προβολή της Μάνης από την δραστηριότητα της ομάδας είναι σημαντική και καλά οργανωμένη
 
 
Θα πούμε εδώ για άλλη μια φορά ότι δημιουργείται μια τεράστια ψηφιακή βιβλιοθήκη, θέτοντας βέβαια το ερώτημα αφού είναι αποθηκευμένα στους server μιας εταιρείας τι θα γίνει όλος αυτός ο απίστευτος πλούτος αν η εταιρεία αποφασίσει να κλείσει τη σελίδα για όποιο λόγο ή να σταματήσει τη δραστηριότητά της. Αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη ομάδα αλλά όλες τις ομάδες και όλα τα social media. Δηλαδή έχουμε το φαινόμενο άνθρωποι σαν τον κ. Πέτρο και την κ. Μαίρη να δουλεύουν ατελείωτες ώρες και πραγματικά να παρέχουν κάτι αφιλοκερδώς όπως και τα χιλιάδες μέλη της ομάδας και ουσιαστικά να παραδίδουν όλο αυτόν τον πλούτο σε κάποιον τρίτο. Εμείς ως τύπος θέτουμε απλώς τα ερωτήματα.
 
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελευταία δημιουργία της κ.Τσιροβασίλη
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.