Η Ομάδα Μέσα Μάνη

Η φωτογραφία είναι από τελευταία δημοσίευση της Γιώτας Σαμπατουλάκου στην ομάδα και είναι μερικές δεκαετίες πίσω ,με την σημείωση: Πρώτα θεμέλια του σπιτιού, ψωμί, κρασί και λάδι (Παροιμία).Το χρυσάφι της Μάνης,το αγνό ελαιόλαδο ξακουστό σε όλον τον κόσμο. Καλή συγκομιδή ,πατριώτες!!!!!
 
Ομάδα Μέσα Μάνη
 
Συνεχίζουμε την παρουσίαση των ομάδων της Μάνης στα social media , και έτσι σήμερα θα παρουσιάσουμε την ομάδα Μέσα Μάνη.
Η ομάδα Μέσα Μάνη αριθμεί ήδη 2730 μέλη. 
 
Στην προμετωπίδα της γράφει τα παρακάτω:
«Η ομάδα αυτή είναι αφιερωμένη σε ολόκληρη την Μάνη,την Πατρίδα μας. Σκοπός και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ενωμένη παρέα που θα μπορεί να ανταλλάσσει απόψεις κ ιδέες για την πολιτισμική πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας. Παρακαλώ τα μέλη που έχουν φωτογραφικό,ιστορικό υλικό ας το δημοσιεύσουν ετσι,ώστε η ομάδα μας σύντομα να βοηθήσει στην εξέλιξη του τόπου μας. 
Διαχειριστής : Λαμπρινάκος Αναστάσιος.»
 
Η ομάδα όπως διαβάζουμε αναφέρεται σε όλη την ιδιαίτερη παρίδα μας , ίσως όμως με τον τίτλο της αυτοπεριορίζεται στη Μέσα Μάνη ενώ όπως φαίνεται τουλάχιστον από την παραπάνω αναγραφή η πρόθεση των δημιουργών της ομάδας είναι  οι αναρτήσεις να αναφέρονται σε όλη τη Μάνη.
Και σε αυτή την περίπτωση βλέπουμε έκδηλη την πρόθεση της προβολής της ιδιαίτερης περιοχής μας.
Το συγκεκριμένο group προσπαθεί να προβάλλει και άλλα λαογραφικά στοιχεία όπως  την κουζίνα της Μάνης και για αυτό περιέχονται στις αναρτήσεις  δύο λευκώματα, το λεύκωμα Γεύσεις από τη Μέσα Μάνη και ένα αφιέρωμα με τίτλο Η Άγνωστη κουζίνα της Μάνης.
Η ομάδα ήδη έχει αναρτήσει 42 φωτογραφικά άλμπουμ. Έχει επίσης δημιουργήσει αρκετά θεματικά άλμπουμ που περιλαμβάνουν ιδιαίτερα όμορφες τοποθεσίες και δείχνουν ανάλωση κόπου και χρόνου ιδιαίτερα από τους διαχειριστές
 
Τα μέλη της ομάδας είναι ιδιαίτερα δραστήρια και βλέπουμε πολλές διαφορετικές αναρτήσεις από άλλο άτομο κάθε φορά, οι οποίες κατά κύριο λόγο αναφέρονται στη Μάνη. Ο διαχειριστής Αναστάσιος Λαμπρινάκος  επισημαίνει στα άλμπουμ που έχει δημιουργήσει ειδικά  για το ψάρεμα και το κυνήγι ότι αυτές οι δύο ασχολίες είναι μανιάτικη παράδοση,  και πρέπει να διατηρηθούν στο χρόνο. Είναι λοιπόν άλλη μία ομάδα που πραγματικά εμπλουτίζει τις πληροφορίες που αφορούν τη Μάνη και το χαρακτηριστικό της  είναι ότι είναι ιδιαίτερα δραστήρια, γιατί  πολλά από τα μέλη της είναι ενεργά και αναρτούν πολλές όμορφες και πολύ ενδιαφέρουσες  δημοσιεύσεις. Μπράβο σας! 
Εμείς στο manivoice.gr πιστεύουμε ότι όλες οι προσπάθειες έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους.
 
Η ομάδα στο facebook βρίσκεται εδώ
 
 
 
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.