Η Ομάδα Μάνη Φωτογραφίες. Ποιότητα, έκταση υλικού και περιεχόμενο.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από το λεύκωμα 'Ταΰγετος το αρσενικό βουνό' και έχει τίτλο 'Ξημέρωμα στον Προφήτη Ηλεία στον Ταΰγετο, η φωτογραφία είναι του Γιάννη Γκλέκα
 
Η Ομάδα Μάνη Φωτογραφίες
 
Μια εξαιρετικά ενορχηστρωμένη προσπάθεια με την κύρια Λίλιαν Γραβιλιάδη να κρατάει την μπαγκέτα του μαέστρου. Η ομάδα 'Μάνη Φωτογραφίες' με την επιμέλεια των διαχειριστών έχει πολύ καλά οργανώσει τα άλμπουμ των φωτογραφιών κατά κατηγορίες. Στην αρχή επισημαίνεται στους φίλους της ομάδας ότι πρέπει να τοποθετούν τις φωτογραφίες απευθείας στα άλμπουμ στα όποια έχουν ήδη δημιουργηθεί. Υπάρχουν άλμπουμ για όλες τις τοποθεσίες της Μάνης όπως υπάρχουν και θεματικά αντίστοιχα.
 
Υπάρχουν στο προφίλ της ομάδας , κρατηθείτε... 175 άλμπουμ που σύμφωνα με υπολογισμούς μας περιέχονται πάνω από 10.000 φωτογραφίες. Είναι η πολυπληθέστερη ενεργή ομάδα με 9.322 μέλη εκ των οποίων τα 200 περίπου είναι νέα μέλη,.
Η μόνη ομάδα που συναγωνίζεται σε αριθμό μελών είναι η άλλη επιτυχημένη σελίδα Μάνη Παλιές Φωτογραφίες για την οποία θα αναφερθούμε σε άλλο αφιέρωμα.
Εκτός αυτού στη σελίδα της ομάδας φιλοξενούνται αρχεία που μπορείτε να διαβάσετε όπως Νεάντερνταλ στη Μάνη, αλάτι, λάδι, μέλι, ελιές, ακρωτήριο Ταίναρου και 2 αρχεία Μάνη.
Επίσης περιλαμβάνεται και ένας τουριστικός οδηγός του Νεοχωρίου.
Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε στο άλμπουμ 'Εκδηλώσεις 2014' με τις πιο σημαντικές επετειακές και εορταστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Το ηλιοβασίλεμα στη Μάνη  επίσης, έχει υμνηθεί με 84 παρακαλώ φωτογραφίες, σε διάφορες τοποθεσίες.
Υπάρχουν μερικά προσεγμένα βίντεο, σε μικρό αριθμό όμως γιατί η ομάδα παραμένει σταθερά προσανατολισμένη προς τη στατική, κλασική φωτογραφία που πάντα έχει τη δική της ομορφιά.
 
Η φωτογραφία είναι από το λεύκωμα 'Μανιάτικες αυλόπορτες' του Παύλου Λουκά από το Σταυροπήγιο
 
Έτσι αυτή η ομάδα έχει δημιουργήσει  ένα «θησαυρό» πληροφορίας αλλά και γνώσης για κάθε έναν που κατάγεται από τη Μάνη ή την αγαπά.
Κυριολεκτικά είναι το μεγαλύτερο φωτογραφικό αρχείο που μπορεί να βρει κανείς συγκεντρωμένες λεπτομερείς φωτογραφικές αναφορές στην αρχιτεκτονική της Μάνης, στα τοπία, τις παραλίες και τα βουνά της ιδιαίτερης πατρίδας μας ή και σε περιηγήσεις όπως είναι το λεύκωμα 'Πεζοπορία στη Μάνη'
 
Οι πρωταθλητές.
Το πιο φωτογραφημένο από όλες τις τοποθεσίες είναι το Γύθειο,  το λεύκωμα του περιλαμβάνει 795 φωτογραφίες και αναδεικνύεται πρωταθλητής στον αριθμό των φωτογραφιών. Ακολουθούν Καρδαμύλη, Γερολιμένας, Αρεόπολη και Λιμένι....σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί το Μαρμάρι με 245 φωτογραφίες. 
Έτσι λοιπόν σε αυτή την ομάδα βλέπουμε και ποια είναι τα δημοφιλέστερα μέρη που ελκύουν τους ερασιτέχνες φωτογράφους.
Προσωπικά μας εντυπωσίασε το λεύκωμα 'Ταΰγετος το αρσενικό βουνό'. 
 
Ευχόμαστε στους διαχειριστές και στα μέλη της ομάδας 'Μάνη Φωτογραφίες' να συνεχίσουν το καταπληκτικό έργο τους, αν και δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει ο αριθμός των φωτογραφικών αρχείων με το πέρασμα του χρόνου. Θερμά συγχαρητήρια από το manivoice.gr είστε μία από τις εντυπωσιακότερες ομάδες σε ποιότητα, έκταση υλικού και περιεχόμενο.
 
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.