ΗΠΑ: "Ναι" στη νομιμοποίηση της κάνναβης

 
 
ΗΠΑ: "Ναι" στη νομιμοποίηση της κάνναβης
 
 
Η περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας και η Πολιτεία του Ορεγκον είπαν "ναι" στη νομιμοποίηση της κάνναβης στα δημοψηφίσματα που οργανώθηκαν παράλληλα με τις ενδιάμεσες εκλογές.
    Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας της Κολούμπια ενέκριναν με 65%, έναντι 28% την "Πρωτοβουλία 71" για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, ενώ το 54% των ψηφοφόρων του Ορεγκον ψήφισε "ναι", έναντι 46%.
    Ετσι, η περιφέρεια της Ουάσινγκτον και το Ορεγκον συναντούν το Κολοράντο και την Πολιτεία της Ουάσινγκτον, που έχουν ήδη νομιμοποιήσει την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση.
    Στην αντίστοιχη ψηφοφορία που έγινε χθες στην Αλάσκα, το "ναι" υπερισχύει του "όχι" μετά την καταμέτρηση του 55% των ψήφων.
    "Ολο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι είναι λογικό να προτιμούν η μαριχουάνα να υπόκειται σε νόμιμο ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο να επιβάλλεται στα καρτέλ των ναρκωτικών", δήλωσε ο Μάικ Ελιοτ, ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους της νομιμοποίησης της μαριχουάνας στο Κολοράντο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
    "Είναι μία καταπληκτική ημέρα για να σταματήσει στην Περιφέρεια της Κολούμπια ο πόλεμος των ναρκωτικών, κινητήρια δύναμη του οποίου είναι η μαριχουάνα", δήλωσε ο Μάλικ Μπέρνετ της "Πρωτοβουλίας 71" προσθέτοντας ότι στην Ουάσινγκτον απαντάται ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων που συνδέονται με την κάνναβη και αφορούν κυρίως Αφροαμερικανούς.
    "Η ήττα στην Ουάσινγκτον δεν αποτελεί έκπληξη, είναι όμως απογοητευτική", δήλωσε από την πλευρά του ο Κέβιν Σάμπετ, εκ μέρους του στρατοπέδου του "όχι", προειδοποιώντας ότι "η μάχη δεν έχει τελειώσει".  "Θα κινητοποιηθούμε με στόχο τη μη εμπορική διάθεση της μαριχουάνας στην Περιφέρεια της Κολούμπια", πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολλά στάδια και εμπόδια μέχρις ότου η σημερινή ψήφος να μετατραπεί σε νόμο.
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.