ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ ΜΑΣ

 
ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ ΜΑΣ
 
Ζωντανή είναι η μνήμη των αεροπόρων που έπεσαν στους αγώνες του έθνους, αλλά και κατά την ειρηνική περίοδο ώστε η Ελλάς να διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Τιμή απέδωσαν σ’ αυτούς σήμερα η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καλαμάτας, οι λοιποί Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς και φίλοι.
 
 
Στο μνημείο των Μεσσηνίων πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας, στην πλατεία Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνας), τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, συμπαραστατούμενο από κληρικούς. Ακολούθως, έγινε προσκλητήριο των πεσόντων, οι οποίοι βρέθηκαν άπαντες απόντες ως πεσόντες στο πεδίο της τιμής υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
 
 
Κατόπιν, δόθηκε το παράγγελμα σε ομάδα ενόπλων: «Τους νεκρούς τιμήσατε, τρις πυροβολήσατε» και στη μνήμη των πεσόντων τα μέλη του αγήματος πυροβόλησαν τρεις φορές.
 
 
Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στέφανοι από το Δήμαρχο Καλαμάτας και λοιπούς επισήμους, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούσθηκε ο Εθνικός Ύμνος.
 
 
Τιμές απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.Η τελετή διοργανώθηκε από την 120 ΠΕΑ με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.