ΕΡΕΥΝΑ: Ευρωβουλευτής, ο καλύτερος του χωριού. Παχυλές αμοιβές.

 
Ο βασικός μισθός των ευρωβουλευτών είναι περίπου 7.956, 87 ευρώ μηνιαία στο όποιο προστίθεται  το αφορολόγητο ποσό  των περίπου 4.229 ευρώ  για διάφορα έξοδα!
  Εχουν στην διάθεση τους  21. 209 ευρώ κάθε μήνα, για τις αμοιβές των συνεργατών τους. ( αυτοί δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι) στο Στρασβούργο η στις χώρες τους. 
    Έχει και συνέχεια..
    Επίσης, ο κάθε ευρωβουλευτής, δικαιούται  τον ποσό των 304 ευρώ  για κάθε μέρα , όπου καταχωρείται  στον κατάλογο  των συμμετεχόντων στις συνεδριάσεις των Βρυξελλών..
    Επιπλέον, λαμβάνει επίδομα κατοικίας 15% επί του βασικού μισθού δηλαδή, 1.193, 53 ευρώ μηναία,  γα το χώρο διαμονής!
    Έχει και συνέχεια..
    607 ευρώ μηνιαία, για αποζημίωση δαπανών.
    Η άδεια ενός ευρωβουλευτή είναι μεγαλύτερη των 2 εβδομάδων αν έχει παιδιά τότε  300 ευρώ για κάθε παιδί.
    Business class θέση με την επίδειξη  εισιτηρίου. Οι ευρωπαϊκές πτήσεις πληρώνονται από την κομισιόν.
     Μιλάμε για έναν επίγειο παράδεισο σε περίοδο απίστευσης κρίσης. Εδώ δεν υπάρχει πάγωμα μισθών η μείωση μισθών. Εδώ, δεν κυριαρχεί η κατάθλιψη.
    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κ Σκουρής είχε  δηλώσει ότι "Η θέση αυτή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε ποτέ να μου συμβεί" (Die Welt, 18.12.12). Είχε άδικο;
    Συμβουλευτικές επιτροπές, Μ.Κ.Ο κάνουν parties. Μιλάμε για στρατό.
    Να πούμε πως όταν αποσύρονται οι επίτροποι της Κομισιόν λαμβάνουν για 3 χρόνια επίδομα 10.000 ευρώ μηνιαία..
    Kαλύτερα αμειβόμενος είναι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, o γνωστός Μάριο Ντράγκι που αμείβεται με 374.000 ευρώ ετησίως (μεικτές μηνιαίες απολαβές: 31.177 ευρώ).
    Τον Ντράγκι ακολουθούν οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι ( πολυφυλετιστής) με 321.240 ευρώ ετησίως (26.770 ευρώ μεικτά μηνιαίως).
    Στην ίδια μισθολογική κλίμακα και ο Ελληνας Βασίλειος Σκουρής,πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.   Με κάτι λιγότερο αμείβεται η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, που παίρνει 24.793 ευρώ (μεικτά)
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.