Εκλογές στο Επιμελητήριο Λακωνίας

Εκλογές στο Επιμελητήριο Λακωνίας

Το Επιμελητήριο Λακωνίας είναι ο ανώτατος Φορέας εκπροσώπησης  των Εμπόρων, των Επαγγελματιών, των Μεταποιητών και των Εξαγωγέων της Λακωνίας. Το Επιμελητήριο αποτελεί πυλώνα του Νομού και από τις εκλογές του Δεκεμβρίου θα πρέπει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο και διεκδικητικό.

Μετά από 6 χρόνια, τον Δεκέμβριο 2017, θα πραγματοποιηθούν εκλογές γιατην ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Τελευταία φορά που έγιναν εκλογές για την ανάδειξη Δ. Σ. ήταν το 2011. Έκτοτε η Διοίκηση παραμένει λόγω παρατάσεων της θητείας της. Τον Νοέμβριο του 2015 έγινε αλλαγή προέδρου λόγω αποχώρησης του εκλεγμένου από το Δ. Σ. προέδρου Κώστα Πανδή. Τον διαδέχθηκε μετά από εκλογή της το μέλος του Δ. Σ.  Βασιλική Δερτιλή η οποία μετέχει στο Επιμελητήριο ως επιχειρηματίας στον Τομέα των Φωτοβολταϊκών.

Η οικονομική κατάσταση του Επιμελητηρίου σήμερα είναι σχετικά καλή, και πολύ καλύτερη από άλλα Επιμελητήρια. Υπολογίζεται ότι έχει Ταμείο 200.000€  αφού ακόμα και μετά το «κούρεμα» από την Τρόϊκα αλλά και τη μείωση εσόδων από εισφορές κατορθώνει να υπερέχει έναντι άλλων Επιμελητηρίων της χώρας. Τα έσοδα του Επιμελητηρίου προέρχονται από συνδρομές μελών και από το ΓΕΜΗ. Η μη υποχρεωτική συνδρομή και η καχεξία της αγοράς στη Λακωνία έχει μειώσει τα έσοδα αλλά και τα ταμειακώς ενημερωμένα μέλη.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. θα γίνουν 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 σε Σπάρτη, Μολάους και Γύθειο αντίστοιχα. Στήνονται τόσες κάλπες ανά πόλη, όσοι οι κλάδοι (4) που εκπροσωπούνται. Ο Εξαγωγικός όπου το Επιμελητήριο προτείνει εκλογή 1 έδρας, Εμπορίας 7 έδρες, Μεταποίησης 6 έδρες και Υπηρεσιών 7 έδρες. Τον τελικό αριθμό εδρών ανά κλάδο τον ορίζει το Υπουργείο.

Ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζει το Επιμελητήριο και πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα Διοίκηση που θα αναδειχθεί τον Δεκέμβριο είναι το μειωμένο προσωπικό, αφού μόνο με 2 υπαλλήλους ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις έναντι των μελών του.  Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι σημαντικός αριθμός μελών δεν έχουν τακτοποιήσει τις ταμειακές εκκρεμότητες (και μάλιστα αν δεν το πράξουν έως τις 23 Οκτωβρίου δεν θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν). Η υποβολή αιτήσεων υποψηφιοτήτων λήγει την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή έναν μήνα πριν τις εκλογές.

Πηγή: Notospress.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.