Εκατοντάδες ποδηλάτες συμμετείχαν στην 29η Σπαρτακιάδα!

Εκατοντάδες ποδηλάτες  συμμετείχαν στην 29η Σπαρτακιάδα!

Τη διαδρομή Αθήνα - Σπάρτη διένυσαν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου πάνω από 350 ποδηλάτες στο πλαίσιο της 29ης Σπαρτακιάδας.

Στην αφετηρία του αγώνα, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, βρέθηκαν ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, Πανελληνιονίκες, Βαλκανιονίκες, Πρωταθλητές που έχουν ξεχωρίσει σε διεθνείς διοργανώσεις όπως και αθλητές από το εξωτερικό.

Διασχίζοντας μια απαιτητική διαδρομή, μέσα από τον κάμπο της Αργολίδας και τα βουνά της Αρκαδίας, πρώτοι στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη έφθασαν σχεδόν μαζί οι Λουκάς Καταπόδης και Νικήτας Φράγκος σε 8 ώρες και 41 λεπτά. Σημειώνεται πως πέρυσι, ο Λουκάς Καταπόδης χέρι - χέρι με τον Παναγιώτη Σκυλοδήμο, τερμάτισαν πρώτοι σε 8 ώρες και 29 λεπτά.

Όπως δήλωσαν πολλοί ποδηλάτες, φέτος ο αγώνας ήταν πιο δύσκολος σε σχέση με πέρυσι καθώς σε πολλά σημεία έβρεχε καταρρακτωδώς, προσθέτοντας πως και αυτές οι καιρικές συνθήκες είχαν τη δική τους ομορφιά.Στον αγώνα συμμετείχαν και οι Λάκωνες ποδηλάτες Σταύρος Καλκάνης, Θεόδωρος Παπαδόγιαννης, Αγησίλαος Λαμπρόπουλος, Στέφανος Μπουκουβάλας, Χρήστος Κυριακόπουλος και Γιώργος Δαράκης.Λόγω καιρού ματαιώθηκε η εκδήλωση του Δήμου στην κεντρική πλατεία και έτσι οι απονομές πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης το βράδυ της ίδιας ημέρας, όπου απονεμήθηκαν έπαθλα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το πρωί της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, πολλοί ποδηλάτες έλαβαν μέρος στον καθιερωμένο αγώνα που είχε αφετηρία τα Γυμνάσια Σπάρτης και σημείο τερματισμού το Ξηροκάμπι.

Διοργανωτές και συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2018, ευχόμενοι υγεία και διακρίσεις και για αυτή τη χρονιά.

Πηγή: Apela.gr

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.