Εγκαίνια έκθεσης Εικαστικών Δημιουργών για το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»

Εγκένια έκθεσης   Εικαστικών Δημιουργών για το Αντικαρκινικό  Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά εγκαινίασαν  την έκθεση 130 εικαστικών δημιουργών, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», προκειμένου να διακοσμηθούν οι χώροι του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Την έκθεση διοργάνωσαν η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σε συνεργασία με τους καταξιωμένους εικαστικούς κ. Σταύρο Τζώρτζο, κα Πόπη Χατζηδάκη και  κ.  Παναγιώτη Ανεζίρη.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τη Φιλολογική Στέγη Πειραιά και τους καλλιτέχνες οι οποίοι με τα έργα τους θέλουν να συνδράμουν  την  προσπάθεια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ».  

 Όπως είπε και ο Αντιπεριφερειάρχης, οι συνέργειες και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες. Να μπορούμε να συνεργαζόμαστε όλοι οι φορείς της πόλης του Πειραιά και όχι μόνο,  ώστε να συνδράμουμε ο ένας τον άλλον σε μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τον κάθε φορέα ξεχωριστά.

 Το Αντικαρκινικό είναι ένα νοσοκομείο με πολλά προβλήματα και ελλείψεις όπως κι άλλα νοσοκομεία.  Είναι στη σωστή κατεύθυνση να  μπορούμε να αναλαμβάνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και να βοηθάμε.

Θέλω να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω γι αυτήν την ενέργεια όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν με χαρά και εύχομαι να αναλαμβάνετε κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες στην πόλη ώστε να έχουμε καλό κλίμα συνεργασίας και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Συγχαρητήρια  σε όλους».

Εκ μέρους της διοίκησης του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» , παρευρέθηκαν  η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  κα Αικατερίνη  Μανούσου και η υπεύθυνη του Τμήματος Ποιότητας, Έρευνας και Εκπαίδευσης κα Μαρία Βασταρδή, οι οποίες ευχαρίστησαν τους εικαστικούς για την προσφορά των έργων τους και την «προσφορά ψυχής», όπως τόνισαν εμφανώς συγκινημένες.

 Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε αναμνηστικός «έπαινος προσφοράς»  σε κάθε εικαστικό για τη συμμετοχή του. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.   

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.