Δωρεάν εμβολιασμοί για την Ιλαρά απο τον Δήμο Πειραιά και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Δωρεάν εμβολιασμοί για την Ιλαρά απο τον Δήμο Πειραιά και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Δωρεάν εμβολιασμούς για την ιλαρά (εμβόλιο MMR)  σε όσους δημότες επιθυμούν,  διενεργεί ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά,  με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, λόγω έξαρσης του ιού.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  παραβρέθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά όπου και εμβολιάστηκε, στέλνοντας μήνυμα πως πρέπει να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι ενήλικες και παιδιά, προκειμένου να προφυλαχθούν από την ιλαρά. Παρών στον Ιατρικό Σύλλογο ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

 

Οι δωρεάν εμβολιασμοί πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 15:00,  στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου (Αγ. Κων/νου 5 Πειραιάς,  7ος όροφος).

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Λόγω έξαρσης της ιλαράς, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, πήραμε την πρωτοβουλία να εμβολιάσουμε δημότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν σε δικούς τους γιατρούς ή επιθυμούν να αποφύγουν τη διαδικασία των νοσοκομείων. Είναι μια σωστή πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του Δήμου. Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ειδικά τα τελευταία χρόνια να εμβολιαστούν και προχωράμε σε αυτές τις πρωτοβουλίες για να τους διευκολύνουμε. Ταυτόχρονα θέλουμε να παροτρύνουμε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αλλά να εμβολιαστούν και οι ίδιοι αν δεν το έχουν κάνει κατά το παρελθόν,  γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό για την υγεία τους. Προσωπικά επέλεξα να δώσω το παράδειγμα, κάνοντας σήμερα και εγώ το εμβόλιο. Εύχομαι να έρθουν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται και να εμβολιαστούν. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.