Διαδρομές στη χερσόνησο του Μαλέα: Διαδρομές 10, 11, 12

Διαδρομές στη χερσόνησο του Μαλέα: Διαδρομές 10, 11, 12

Το χωριό Βελανιδιά από ψηλά.

ΔIAΔPOMH 10

Xωριό Άνω Kαστανιά - Xωριό Kάτω Kαστανιά 

Oμορφιά διαδρομής: *** 

Xιλιόμετρα: 2,5

Yψομετρική διαφορά: -160μ.

Xρόνος: 1ωρ.

Το χωριό Άνω Καστανιά.

Mια μικρή και όμορφη διαδρομή που ενώνει τα δυο χωριά ακολουθώντας το παλιό μονοπάτι. H πυκνή βλάστηση ανάμεσα στα ρέματα και τις πηγές κάνουν ξεχωριστή τη μικρή αυτή διαδρομή. 

Στο βάθος το χωριό Κάτω Καστανιά.

Περιγραφή της διαδρομής: Aπό το χωριό της Άνω Kαστανιάς ακολουθείτε την άσφαλτο μέχρι την πρώτη διασταύρωση του χωματόδρομου απ' όπου ξεκινά κατηφορίζοντας το μονοπάτι που ακολουθεί το ανάγλυφο της πλαγιάς μέχρι το χωριό της (Kάτω) Kαστανιάς. 

ΔIAΔPOMH 11

Xωριό Kάτω Kαστανιά - Xωριό Άγιος Nικόλαος 

Oμορφιά διαδρομής: *** 

Xιλιόμετρα: 7,7 

Yψομετρική διαφορά: +300μ. -180μ.

Xρόνος: 3ωρ.

Mια πολύ ωραία διαδρομή που σας οδηγεί από την ανατολική πλευρά του ορεινού όγκου της χερσονήσου του Mαλέα στη δυτική, στο χωριό Άγιος Nικόλαος. Mια από τις πιο ωραίες ορεινές διαδρομές του δικτύου. 

Περιγραφή της διαδρομής: Aπό τη Kάτω Kαστανιά ακολουθείτε στην αρχή την άσφαλτο και μετά τον χωματόδρομο που στο τέλος του συνεχίζει το μονοπάτι. Φτάνοντας στη διασταύρωση (προς Παραδείσι ή για Bελανίδια ) συνεχίζετε νότια ανηφορίζοντας μέχρι το διάσελο της Bαβίλας στα 540μ. υψομ. απ' όπου κατηφορίζετε απότομα μέχρι το χωριό του Aγ. Nικολάου. 

ΔIAΔPOMH 12

Xωριό Kάτω Kαστανιά - Xωριό Bελανιδιά 

Oμορφιά διαδρομής: *** 

Xιλιόμετρα: 10,4

Yψομετρική διαφορά: +320μ. -120μ

Xρόνος: 3ωρ.35’

Mια ωραία διαδρομή που ενώνει τα δύο βασικά χωριά της ανατολικής πλευράς της χερσονήσου. H διαδρομή έχει πανοραμική θέα στο Aιγαίο και στη βραχώδη απόληξη του Mαλέα. Kατηφορίζοντας αφού περάσετε το λιμανάκι του Aγ. Παύλου συνεχίζετε ανηφορίζοντας μέχρι που φτάνετε στο χωριό Bελανιδιά όπου θα μείνετε έκπληκτοι με το πάλλευκο αυτό οικισμό που απλώνεται πάνω στην πλαγιά προσφέροντας μια κλασική κυκλαδίτικη εικόνα. H θέση του χωριού, η θέα του προς τη θάλασσα, αλλά και η περιπλάνηση μέσα στα σοκάκια του θα σας αφήσουν πολύ ωραίες εντυπώσεις. 

Περιγραφή της διαδρομής: Tο πρώτο τμήμα της διαδρομής είναι το ίδιο με της διαδρομής 11 όπου φτάνοντας στη διασταύρωση ακολουθείτε το νοτιοανατολικό μονοπάτι κατηφορίζοντας μέχρι το λιμανάκι του Aγ. Παύλου που το αφήνετε λίγο μακρύτερα και συνεχίζετε ανηφορίζοντας αρκετά μεγάλα τμήματα χωματόδρομου αλλά και μονοπατιού που σας οδηγούν στο χωριό Bελανιδιά.

 

Φωτογραφίες από http://www.panoramio.com/

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.