Δίαιτα ή γυμναστική; Τι μας βοηθά περισσότερο να χάσουμε κιλά

Δίαιτα ή γυμναστική; Τι μας βοηθά περισσότερο να χάσουμε κιλά

Καθώς μεγαλώνουμε το σώμα μας μεταβολίζει τις θερμίδες πιο αργά και γενικότερα δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε πράγματα που συνηθίζαμε να κάνουμε στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να συνέλθουμε από το ποτό και το ξενύχτι, αισθανόμαστε άσχημα όταν τρώμε χάμπουργκερ στις τρεις τη νύχτα.

Το περίεργο είναι ότι όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι έχουν τη τάση να τρώνε πιο υγιεινά απ’ ότι έκαναν σε νεαρή ηλικία. Επιλέγουν με μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα τις διατροφικές τους επιλογές, και στρέφονται περισσότερο σε λαχανικά και κρέας. Αλλά αφού η διατροφή μας βελτιώνεται με τα χρόνια, γιατί τότε παίρνουμε κιλά;

Σύμφωνα με νέα μελέτη, αυτό συμβαίνει γιατί η σωματική δραστηριότητα έχει μεγαλύτερη επίδραση στο βάρος και την υγεία μας από ό, τι η δίαιτα καθώς μεγαλώνουμε.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μελέτης εξετάστηκαν δεδομένα από 4.999 Αμερικανούς ενήλικες μεταξύ των 20 και 70 ετών, και καταγράφηκαν πληροφορίες σχετικά με το βάρος των ανθρώπων, το δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), την περίμετρο της μέσης, και τη διατροφή.

"Η μελέτη αναδεικνύει την πολύ σημαντική επίδραση της σωματικής δραστηριότητας σχετικά στο βάρος των ανθρώπων και ειδικότερα επισημαίνει τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η ηλικία, σχετικά με τα αυξανόμενα ποσοστά των υπέρβαρων και παχύσαρκων που βλέπουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες ", δήλωσε ο Russell Pate, επικεφαλής της μελέτης, σύμφωνα με την Huffington Post. «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η αύξηση του λίπους αναλογικά με την ηλικία δεν μπορεί να εξηγηθεί από τις αλλαγές στην ποιότητα της διατροφή."

Οι άνθρωποι που βασίζονται μόνο στη δίαιτα για να χάσουν βάρος καταλήγουν είτε να ξαναπαίρνουν το βάρος λίγο αργότερα ή συνεχώς παλεύουν να χάσουν βάρος, επειδή δεν τρέφονται με τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες. Η άσκηση, από την άλλη πλευρά, σας βοηθά να διατηρήσετε το βάρος σας για μεγάλο διάστημα και ενισχύει σημαντικά τον μεταβολισμό σας.

Μαρία Καραμέτου

ΠΗΓΗ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.