Γ. Γεροντίδης (G-fish): Σολωμός από τον... Ταΰγετο

Γ. Γεροντίδης (G-fish): Σολωμός από τον... Ταΰγετο

Μπορεί η παραγωγή σολομού και πέστροφας σε ένα ορεινό χωριό του Ταϋγέτου να μοιάζει... αλλόκοτη καθώς ο μεγαλύτερος όγκος της πεστροφοπαραγωγής προέρχεται από την Ήπειρο, ωστόσο το πιο γνωστό προϊόν στην αγορά σήμερα, είναι η πέστροφα G-fish του Γιάννη Γεροντίδη.

Έχοντας κληρονομήσει από τον πατέρα του μια μονάδα παράγωγης πέστροφας στο Καστόρειο Λακωνίας, αποφάσισε να την εκσυγχρονίσει και από το 2001 να εκτρέφει και σολομό.

H G-fish είναι σήμερα, χάρη στις πρωτοβουλίες του Γιάννη Γεροντίδη, μια κάθετη μονάδα που παράγει, επεξεργάζεται, συσκευάζει και διαθέτει γκουρμέ ελληνικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως η καπνιστή πέστροφα, ο καπνιστός σολομός, ο καπνιστός οξύρρυγχος και το μπρικ.

Μια μεγάλη επιτυχία της επιχείρησης «G-Fish / Γιάννης Γεροντίδης» είναι ότι έβαλε τη Σπάρτη και τη Λακωνία στο σύγχρονο επιχειρηματικό – γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Όταν, το 1969, ο Μιχάλης Γεροντίδης, πόντιος επιχειρηματίας, συνέλαβε την τολμηρή ιδέα να ιδρύσει στο Καστόρειο Λακωνίας, στις πηγές του Αγίου Μάμμα, ψηλά στις πλαγιές του Ταϋγέτου, μια από τις πρώτες μονάδες παραγωγής πέστροφας και σολομού στην Ελλάδα, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι, 45 χρόνια αργότερα, ο γιος του Γιάννης θα ανέπτυσσε τόσο πολύ την επιχείρηση.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.