Γουρνόπουλα ή Μπουζοπούλα ψητή

Γουρνόπουλα ή Μπουζοπούλα  ψητή
Μπουζοπούλα η γουρνοπούλα ψητή 
 
Η παραδοσιακή γουρνοπούλα µε την τραγανή πέτσα, ψητή στη σούβλα.
 
Υλικά
1/2 κιλό αλάτι χοντρό
ένα γουρουνάκι γύρω στα 50 κιλά
4-5 κουταλιές της σούπας ρίγανη
 
Παρασκευή
Η προεργασία γίνεται από το προηγούμενο το βράδυ.
Περνάμε στη σούβλα το γουρουνόπουλο όπως το αρνί και ρίχνουμε αλάτι και ειδικά στην κοιλιά ρίγανη.
Ράβουμε την κοιλιά και τυλίγουμε το χοιρινό με φθηνή γάζα ρολό από το φαρμακείο που το αφήνει να "ανασάνει" και το προστατεύει από έντομα και λοιπούς κινδύνους.
Πολύ πρωί ξετυλίγουμε, το κρέας εχει μαριναριστεί ωραία με τη ρίγανη και το αλάτι
Ανάβουμε τη φωτιά με ξύλα η κάρβουνα από και ανεβάζουμε τη σούβλα πολύ ψηλά. Ψήνεται για 9 με 10 ώρες.
Θέλουμε δυνατή φωτιά αλλά από μακριά και στο πλάι της ψησταριάς.
Το γουρουνόπουλο με το ψήσιμο έχει απώλεια του 40% του συνολικού του βάρους.
 
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.