Αποξηραμένα σύκα: Πως τα φτιάχνουν στη Μάνη.

Αποξηραμένα σύκα: Πως τα φτιάχνουν στη Μάνη.
Αποξηραμένα σύκα
Πως τα φτιάχνουν στη Μάνη.
Κουραστικό αλλά το αποτέλεσμα θεϊκό.
Χρησιμοποιούμε  μαυρόσυκα, που είναι πιο γλυκά και έχουν πολλούς χυμούς.
 
 
Τα βάζουμε στον ήλιο μόνο δυο ημέρες, σκεπασμένα με τούλι, κομμένα στη μέση και μετά τα φέρνουμε σε ταψιά και όπως είναι ζεστά τα σκεπάζουμε με κουβέρτες για μια δυο ημέρες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μελώσουν (καυτό νερό και γλυκαντικά του ίδιου του φρούτου) και τα ξαναβγάζουμε στον ήλιο αφού τους έχουμε ρίξει ρίγανη και αλάτι(για το σκουλήκι).
Μόλις στεγνώσουν μετά δυο τρεις ημέρες, τα "κολλάμε" με τα χεράκια και τα αποθηκεύουμε.
Εξαιρετικός συνδυασμός η γλύκα του σύκου με το αλάτι και τη ρίγανη.
Πολύς κόπος όμως στο τέλος θα θυμάστε μόνο το αποτέλεσμα.
 
 
Η συνταγή είναι της κ. Ιωάννας(δεν ξέρουμε το επώνυμο της θα χαρούμε να μας ενημερώσει)
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.